İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Caltech Ultrason Tekniği Seçici Olarak Kanser Hücrelerini Öldürebilir - bannygo.com

Caltech Ultrason Tekniği Seçici Olarak Kanser Hücrelerini Öldürebilir

Abone Ol Google News Logo
Halil Emre Sefer
543381 kişi okudu
5 1

Caltech'teki araştırmacılar, ultrason kullanarak kanserle savaşmak için yeni bir yaklaşım geliştirdiler. Bu yeni yaklaşık düşük yoğunluklu ultrason darbelerini kullanarak normal hücreleri hasarsız bırakırken kanser hücrelerini seçici bir şekilde öldürebilir. Bilim adamları, yüksek yoğunluklu ultrason patlamalarının dokuyu ısıtabileceğini, hedef bölgedeki kanser hücrelerini ve normal hücreleri öldürebileceğini de söylüyor.

Caltech Ultrason

Yeni araştırma, daha seçici bir tedavi oluşturmak için düşük yoğunluklu darbeli ultrason (LIPUS) kullanıyor. İş hala başlangıç ​​aşamasında ve canlı hayvanlarda veya insanlarda test edilmemiş olsa da, sonuçlar umut vericidir. Bilim adamı Michael Ortiz, hücrelerin içindeki boyut, hücre duvarı kalınlığı ve organellerin boyutu gibi şeylerin ses dalgaları ile bombardımana tutulduklarında nasıl titreştiklerini ve titreşimlerin kanser hücresi ölümünü nasıl tetikleyebileceğini merak ettiğini söyledi.

Farklı hücrelerin ses dalgalarının farklı frekanslarına ve nabızlarına nasıl tepki vereceğini görmek için matematiksel bir model oluşturmaya adım attılar. Ekip ilk aşamada, kanserli ve sağlıklı hücrelerin rezonans büyüme oranlarında bir boşluk olduğunu buldu. Bu, dikkatle ayarlanmış bir ses dalgasının teorik olarak kanserli hücrelerin hücre zarlarının, sağlıklı hücreler zarar görmezken yırtıldıkları noktaya kadar titreşmesine neden olabileceği anlamına gelir.

Ekip, kolon ve meme kanserini dahil etmek için insanlardan ve farelerden örnekler alıyor. Ayrıca, tedavinin onları nasıl etkilediğini görmek için bağışıklık hücreleri de dahil olmak üzere çeşitli sağlıklı hücreleri ni de test ediyor.

Bir bilim adamı, kanser hücrelerinin, tek bir tümörde bile oldukça heterojen olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, her bir kanser hücresini öldürebilen ultrason için bir dizi ayar bulmak neredeyse imkansız olacaktır. Bu sebeple ekip tedavinin beyni kandırmaktan geçtiğini söyleyerek bazı açıklamalar yapıyor. Tedavinin kanser hücresi ölümüne neden olacak şekilde gelişmesine ve bağışıklık sisteminde yer alan hücre ölümünün doğal ölümden ziyade bir yaralanma olduğunu beyne ileterek beyinden diğer kanser hücrelerine saldırmak için beyaz kan hücreleri göndermesini isteyecekleri anlamına geliyor.

Ayrıca bu araştırma başarılı olursa bilim adına son yıllarda kazanılmış başarılı bir araştırma olarak gösterilebilir.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder