İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Bitter Çikolata Yemenin Sağlığa Faydalı Olduğu Açıklandı - bannygo.com

Bitter Çikolata Yemenin Sağlığa Faydalı Olduğu Açıklandı

Abone Ol Google News Logo
Hamza Durmuş
615823 kişi okudu
5 1

Bitter çikolata yemek faydalı mı? Aslında bu sorunun cevabı sizi şaşırtacak çünkü bitter çikolata yemek oldukça faydalı. Bitter çikolata tüketmek depresyon ve anksiyete riskinin azaltılmasında hatta tansiyonun dengelenmesinde önemli bir oyuncu,Araştırma yapıldığı zamandan bugüne kadar insanlar arasında dikkat çeken bir gelişme olduğunu biliyoruz.

Çikolata tüketmek hepimizin sevdiği ve mutluluk salgıladığı bir eylem, bu sözleri daha önce duyuyorduk. Çikolatanın mutluluk salgıladığı halk arasında veya sosyal medyada sıkça geçiyordu. Yapılan araştırmalar sonucunda bilim insanları bu durumu doğruladı ve çikolata yemenin ve özellikle bitter çikolata tüketmenin sağlığa oldukça faydalı olduğunu kanıtladı. Yapılan çalışmaya göre çikolata ve özellikle bitter çikolata tüketmek, depresyon ve anksiyete probleminin çözülmesinde son derece faydalı yararlı. Ama gaza gelmemekte fayda var, tüketirken son derece dikkatli olunması gereken, gerçek anlamda profesyonel sağlık gözetimi gerektiren depresyon ve anksiyete için mucizevi bir ilaç olduğu anlamına gelmesin.

çikolata yemek sağlığa faydalı

Yapılan bu araştırma daha çok beslenme şeklimiz ile beraber depresyon arasındaki ince bağlantıya uzanıyor. Şunu demek doğru olur ki bir neden sonuç veya sebep aranmıyor. Konunun ilk başında da söylemek istediğim gibi bitter çikolata tüketmek depresyona girmezsiniz gibi bir şey değil çikolata bir dengeleyici unsur yani vücut hormonlarınızı tansiyona kadar dengede tutan bir mucizevi gıda. ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü ve aynı zamanda Beslenme İnceleme Anketi’nde elde edilen girdilerin kullanıldığı araştırmada bir takım maddeler da belirlendi. Bir çikolatanın bitter olarak adlandırılabilmesi için en az %45 kakao bulundurması lazım, aynı zamanda kakao miktarı çikolatanın kalitesi içinde önemli bir unsur. Araştırmaya göre oldukça fazla çikolata yiyenler, belli kilonun altındakiler,üstündekiler ve diyabet hastaları hariç tutuldu.

çikolatanın faydaları

Geriye kalan 13.626 kişilik deney grubunun verileri farklı şekilde gruplandı. ilkinde veriler, çikolata yiyen insanların tüketimini tercihlerine göre üçe ayrıldı (hiç çikolata yemeyenler, çikolata tüketen fakat bitter çikolata yemeyenler, sadece bitter çikolata tüketenler). Diğer farklı yöntemde ise kişiler, yedikleri çikolata miktarına göre değerlendirilmeye alındı. Oluşturulan gruplar ne kadar çikolata tüketildiğine göre değerlendirildi. Araştırmalara göre, oluşturulan gruba göre çikolata tüketmek ile depresyon arasında bir ilişki saptanmadı. Tam Aksine, bitter çikolata tüketimi gerçekleştiren kişilere göre klinik depresyon belirtilerinin gözükme riskinin %70 oranında daha az olduğu kanıtlandı.

bitter çikolatanın faydaları

Çikolata ve depresyon ikilisinin bulgularını etkileyebilecek diğer tüm çeşitli faktörleri araştırmadan ayırdı. Yapılan inceleme yayımlandığı zamandan itibaren medyanın dikkatini çekmiş durumda. Buna sebep olarak düşünülen şey ise çikolata firmalarının güçlü lobilerinin sayesinde oluğu söylense de, bu çalışmalara karşı gelecek bir deney yöntemi şekli söz konusu değil. Şunu da belirtmek gerekir ki her şeyin fazlası zarar, fazla çikolata yemenin sağlığa hiç bir faydası yok, hatta tam aksine şeker oranını yükselebilir.Yeterli miktarda tüketmek herkese iyi gelecektir.  

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder