İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

⏰ Bilinç Altı Rahatlatıcı Müzik: Derin Uyku, Stres Atma, Meditasyon | 10 Dakika Da Uykuya Dal - bannygo.com

⏰ Bilinç Altı Rahatlatıcı Müzik: Derin Uyku, Stres Atma, Meditasyon | 10 dakika da Uykuya Dal

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
520093 kişi okudu
5 1

Neden uyuyamıyorsun? – Yatakta uzanıyorum ve uyanık şekilde sabaha kadar dakikalar hızlıca geçiyor. Ne kadar çok denersem deneyeyim uykum asla gelmiyor. Bu sözler kulağa tanıdık geliyor mu? “Neden Uyuyamıyorum” tanıdık bir kaçış, bana biraz daha fırsat verirsen ve okumaya devam edersen neyden bahsettiğimi bileceksin.

Uykusuzluk

Uyuyamamanın en kötü yanı, tüm çabalarınıza rağmen daha da kötüleşmesidir. Başka bir deyişle, aktif olarak uykuya geçmeye çalışmak işe yaramaz.

Bunun gibi binlerce gece geçiren biri olarak, son zamanlarda neden uyuyamadığımı bulmaya karar verdim ve buldum da.

#1 Neden Uyuyamıyorum? Uyku Trenini Kaçırdım

Uykuya dalma yeteneğiniz, diğer şeylerin yanı sıra biyolojik ritminize de bağlıdır. Uyku döngüsü tam olarak biyolojik bir ritimdir. Bu döngü bütün gün döner ancak gerçekten sadece geceleri bunu daha iyi anlarsınız, hatta bütün günün yorgunluğu ile eve geldiğinizde daha da iyi hissedersiniz.

Esneme, ağır göz kapakları vb. gibi belirtiler, uyku treni olarak bilinen uyku döngüsünün başlangıcını gösterir.

Yatmaya hazır olma ve uykuya dalma zamanı (kolayca) gelince kendinizi hazır hissedersiniz ancak bu tren kaçarsa bir sonraki uyku döngüsünün gelmesi yaklaşık bir buçuk saat alabilir.

Kısacası, bu işaretlere dikkat etmek ve doğru zamanda yatmak, ne kadar kolay uyuyacağınız konusunda büyük bir fark yaratır.

#2 Neden Uyuyamıyorum? Televizyonun Önünde Uyuyakaldım

Televizyonun önünde başını sallamaya başladın, ama o bölümün sonunda neler olduğunu gerçekten görmek istiyorsun, ne kadar mücadele edersen et, koltuğun rahat ve yorgunsa, uykuya dalarsınız.

Bunun başlıca sebebi, uyku treni, zaten gemiye atladın ve fark etmeden istasyonu terk ettin ama kötü haber o kadar rahat değildin ve pistteki ilk vuruşta düştün. Şimdi yapabileceğin tek şey, bir sonraki trenin tam uyku gecene denk gelmesi için sabırla beklemek. Yada diğer bir varyasyonda kanepede şekerleme yaptınız ve sonuç olarak, uyku basıncınız düşük olduğundan ve vücudun uyumaya ihtiyacı olduğundan uyuklamaya başladın.

#3 Neden Uyuyamıyorum? Önerileriniz neler

İşini bitirir bitirmez yatağa gir ve beyninde ki tüm o karmaşalara bir son, evet yoğun ve yorucu bir gün yaşamış olabilirsin ancak uyku haline geçebilmek için kafanı rahatlatman lazım. Bunun için belirli videolar ve telkin, bilinçaltı müzikler dinleyebilirsin. Aşağıda bunun için oldukça etkili bir video paylaşıyorum. Yatmadan önce kesinlikle bir dene, göreceksin! Uykuya dalman daha kolay olacak.

#4 Neden Uyuyamıyorum? Çok sıcağım

Vücudun çekirdek sıcaklığı uyuyabilmemiz için normal seviyeden biraz daha düşmelidir. Bu uykuya dalma yeteneğinizle doğru orantılıdır.

Eğer çok sıcaksanız, uykuya dalmanın bir yolu olmadığı anlamına gelir. Terlemeyin – bu gayet normal bir olay, vücudun uyumak için sadece biraz daha soğuması gerekir. Bu yüzden yorganın altından sık sık bir ayağınızı çıkarırsınız. Bu sıcaklığa engel olmak için yatmadan önce soğuk bir duş almayı deneyebilirsin. İdeal yatak odası sıcaklığı 16 ila 18 ° C (60-64 ° F) arasındadır  ve 21 ° C'yi (70 ° F) geçmemelidir. Tabii ki, bu yaz aylarında daha çok problem getirecektir.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder