İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Araştırmacılar Sağlık İzleme İçin Giyilebilir Bir Gaz Sensörü Geliştiriyor - bannygo.com

Araştırmacılar Sağlık İzleme İçin Giyilebilir Bir Gaz Sensörü Geliştiriyor

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
560375 kişi okudu
5 1

Penn State ve Northeastern Üniversitesi'nde ki araştırmacılar, çevre ve insan sağlığı izleme için son derece hassas, giyilebilir bir gaz sensörü geliştirdiklerini açıkladılar.

Giyilebilir Sağlık

Araştırmacılar, giyilebilir sensörün yakında piyasada bulunabileceğine inanıyor. Yeni sensör, hassasiyeti artıran kendi kendine ısınma mekanizması sayesinde mevcut giyilebilir sensörlerde bir gelişmedir.

Kendiliğinden ısınan mekanizma, giyilebilir sensörün hızlı bir şekilde geri enerji dolmasına ve tekrar kullanılmasını sağlar. Araştırmacılar, bu tür cihazların harici bir ısıtıcı gerektirdiğini ve üretim için temiz oda koşullarında pahalı ve zaman alıcı litografi işlemi gerektirdiğini belirtiyor. Projedeki bilim adamları, grafene benzer olduğu söylenen son derece gözenekli bir nanomateryal hattını modellemek için gelişmiş bir lazer kullandılar.

Malzeme, gazı, biyomolekülleri tespit edebilen sensörler oluşturmak için kullanıldı ve gelecekte kimyasalları tespit edebilecek. Cihazın algılamayan kısmı, gümüş kaplı bir dizi serpantin hattı kullanır. Gümüşe elektrik akımı uygulamak, sensörün gaz algılama bölgesini yerel olarak ısıtarak ayrı bir ısıtıcı ihtiyacını ortadan kaldırır. Serpantin hatları, giyilebilir sensörün, Yaylar gibi, vücudun esnemesine uyum sağlamak için gerilmesine izin verir. Böylece cihaz yeniden eneri dolmuş olur.

Bu özellik giyilebilir sensörler için kritik öneme sahiptir.

Bu başvuruda kullanılan nano malzemeler azaltılmış grafen oksit ve molibden disülfid veya bunların kombinasyonudur. Malzemeler ayrıca bir çinko oksit çekirdeği ve bir bakır oksit kabuğuna sahip bir metal oksit kompoziti için de kullanabilir.

Giyilebilir Gaz Sensörü

Ayrıca çalışmayı yürüten bilim adamları, ABD Savunma Tehdidi Üretim Ajansı'nın sinirlere veya akciğerlere zarar verebilecek kimyasal ve biyolojik ajanları tespit etmek için giyilebilir sensörle ilgilendiğini söylüyor.

Ayrıca bir tıbbi cihaz şirketi, insan vücudunda gaz biyomarker tespiti ve akciğerleri etkileyebilecek kirleticilerin çevresel tespiti de dahil olmak üzere hasta sağlığı izlenmesi için üretimi ölçeklemek üzere ekiple birlikte çalışmaktadır. Ekip şu anda yüksek yoğunluklu diziler oluşturmak ve sensörleri daha seçici hale getirmek için sinyali iyileştirmek için çalışıyor.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder