İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Amazon Alexa Nihayet ABD'de İspanyolca Dil Desteği Alıyor - bannygo.com

Amazon Alexa Nihayet ABD'de İspanyolca Dil Desteği Alıyor

Abone Ol Google News Logo
Burcu Başak
596190 kişi okudu
5 1

ABD’de bulunan Amazon Alexa, kullanıcılarının artık İspanyolca’daki kişisel asistanlarla konuşabileceğini açıkladı.

Amazon Alexa

Echo ürünlerine ve asistanın yerleşik olduğu diğer cihazlara Alexa desteği geldi. Bu destek sayesinde, geliştiriciler artık İspanyolca konuşan kullanıcılar için tasarlanmış Alexa becerileri oluşturma seçeneğine sahipler.

Amerika Birleşik Devletleri milyonlarca İspanyol konuşmacıya ev sahipliği yapıyor; Buna rağmen, ülkedeki kullanıcılar Amazon'un Alexa kişisel asistanıyla şu ana kadar İspanyolca konuşamıyor. Rakip ürünler Google Assistant ve Apple'ın Siri'leri zaten İspanyolca'yı destekliyor.

İspanyolcanın Amazon’da Yankı aygıtları ve diğer Alexa Ankastre Ürünler’e gelmesiyle birlikte günümüzde rakipler arası rekabet biraz değişecek gibi görünüyor. Dil desteği Alexa mobil uygulamasında etkinleştirilmelidir. Bundan böyle, kullanıcılar, ABD'deki kullanıcıların Alexa ile hem İngilizce hem de İspanyolca konuşabilmelerini ve sorguda kullanılanla aynı dilde cevap alabilmelerini sağlayan Çok dilli modu açma seçeneğine sahiptir.

Amazon Alexa

Şirket asistan için tamamen yeni bir İspanyol ses çıkardı. Telemundo ve Univision dahil olmak üzere birçok marka İspanyolca desteği ile yeni yetenekler sunuyor. Bugünden itibaren Amazon, ABD’deki müzik servisi kullanıcılarının şimdi Alexa’dan, Alexa Sin Filtro, “uro Puro Reggaeton’ ve T Tierra Tropical ’gibi yeni Latin müzik çalma listeleri isteyebileceklerini söylüyor.

Yakın gelecekte daha fazla dil destekleyecek

Gelecekte, Amazon, Alexa’nın Çok Dilli özelliğini Hint ingilizcesi ve Hintçe’nin yanı sıra Kanada İngilizcesi ve Fransızcanın da desteğiyle Kanada’ya genişletecek.

Türkiye’de bulunan kullanıcılar için şuanda bir güncelleme haberi bulunmuyor ancak yapılan açıklamalarda bu güncellemenin de bazı evrensel dillerden sonra geleceği yönünde çünkü Alexa ilk olarak Fransızca, Almanca ve Rusça gibi daha popüler dillere yönelecek sonrasında tüm dilleri kapsayacağını söyleyen Amazon yetkililerinden Türkçe içinde bir güncelleme bekleniyor olacak.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder