İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

ABD'nin Önde Gelen Uçak Üreticisi Boeing'in Satışları Düştü - bannygo.com

ABD'nin Önde Gelen Uçak Üreticisi Boeing'in Satışları Düştü

Abone Ol Google News Logo
Hamza Durmuş
608016 kişi okudu
5 1

ABD'li uçak endüstrisinin liderlerinden olan Boeing'in yaptığı satışların geçtiğimiz yıla göre aynı dönemde %39 oranın düştüğü açıklandı. Bu düşüsün nedeni olarak ise firmaya ait uçakların arızaları ve bakım maliyetlerindeki artış olduğu ayriyeten yaptığı kazalarda durumu açıklar nitelikte olduğu ortaya çıktı.

ABD'nin ve dünyanın önde gelen uçak üreticilerinden biri olan Boeing, envanterinde bir den fazla model uçak bulunduran firma fakat buna rağmen uçak satışlarında büyük sıkıntılar yaşıyor. Geçtiğimiz yıla oranla satışlarında ciddi bir azalma görülen Boeing'in geçen sene ürettiği uçakların kazalara ve arızalara karışması bu durumun başlıca sebebi olduğu doğrulandı.

boeing 737 max

Boeing'in açıkladığı verilere göre, dünyanın en önde gelen uçak üreticilerinden olan Boeing geçtiğimiz yaz aylarında tam 417 uçak satmıştı, zaten bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'da belli bir miktar uçak almak istemişti. Bu yılın aynı zaman diliminde ise Boeing oldukça düşük bir satış ile sadece 258 uçak sattı ve satışları yarı yarıya azaldı.

Satışlardaki Düşüşün Nedeni Ne?

boeing uçak

Boeing'in çiçeği burnunda yıldızı olan 737 Max modeli geçtiğimiz ekim ayında Endonezya toprakları üzerinde oldukça talihsiz bir kazaya neden olmuştu. Bu kazadan sonra çok fazla zaman geçmemesine rağmen bu seferde Mart ayında Etiyopya Havayollarının envanterinde bulunan Boeing markalı bir uçak düşmüştü. Toplamda 346 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine ve kazaların ardı ardına gelmesinden dolayı Boeing firması yapılan kazalar sonucunda 50 Milyon Dolarlık tazminat ödemeyi kabul etti. Satışlardaki yoğun düşüşün en temel nedeni ise bu kazalar olarak gözüküyor . Pek çok havayolu şirketinin gözünden düşen Boeing yaptığı kazalar yüzünden marka değeri oldukça değerini yitirdi ve uçak satamadı.

boeing kaza

Ayrıca Kazalardan sonra Boeing firmasının CEO'su Dennis Muilenburg, yaşanan iki kazaya da Manevra Karakteristikleri Takviye Sistemi'ndeki (MCAS) bir hatanın sebebiyet verdiğini kabul etti. Dev Firma satışlarıdaki bu düşüsün önüne nasıl geçeceği henüz belli değil fakat marka değişikliği ve benzeri yöntemleri ABD başkanı Donald Trump düşünmüştü, karar ve olursa olsun Boeing eskisi kadar uçak satamıyor.

Yorumlar (1 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    Trump neden düşünüyo anlmadme boing onun mu

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla