İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

ABD Başkanı Donald Trump'ın Avukatı "Başkan şuan Birini Vursa Bile Yargılanamaz" - bannygo.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın Avukatı "Başkan şuan birini vursa bile yargılanamaz"

Abone Ol Google News Logo
Burcu Başak
593067 kişi okudu
5 1

Geçtiğimiz gün Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’a ait mali kayıtların incelenmesi için çıkarılan mahkeme kararının ertelenmesi tekrar gündeme geldi. Trump’ın baş avukatı William Consovoy, “Başkan şimdi birini vursa bile yargılanamaz” dedi.

Donald Trump

Olay tam olarak dün öğlen saatlerinde gerçekleşti, ABD Başkanı Donald Trump’ın avukatlarından William Consovoy, Trump adına savunma yapmak için ayağa kalktı ve sözleri arasında söylediği “Başkan hemen şuan birini vursa bile yargılanması mümkün değil” cümlesi herkesi şaşkına uğrattı.

Trump neden mahkeme de?

Savcılık bir süredir, Trump ve sahibi olduğu şirketlere yaptığı “Sus Payı” ödemelerine ait mali kayıtları araştırıyordu. Hatta bu sus paylarını yönetmesi için görevlendirilen Michael Cohen 3 yıl hapis cezası almıştı.

Michael Cohen neden hapis cezası aldı?

Bir süre önce Daniel Storms adında bir pornostar, ABD Başkanı Donald Trump ile ilişkiye girdiğini söyledi. Bunun üzerine Micheal Cohen sarışın güzele “sus payı” adı altında bir miktar para verdi. Sonraki mahkeme süreçlerinde de bunu yaptığını doğrudan kabul etti. Ancak gariptir ki, Donald Trump böyle bir ilişkinin hiç gerçekleşmediğini savundu.

Micheal Cohen ve Daniel Storms

İşte tüm bu sus paylarının araştırılmasını isteyen Savcılık dün duruşmada idi.

Duruşma devam ederken Trump’ın avukatı ConsovoyABD başkanının dokunulmazlığının çok daha geniş bir yetkiye sahip olduğunu ve mahkemede dahil olmak üzere herhangi bir evrak istenemeyeceğini hatta ceza soruşturmaları da dahil yargılanamayacağını öne sürdü.

Bunun üzerine mahkeme görevlilerinden Carey Dunne, avukata “Trump’ın dokunulmazlığını anlıyoruz ancak eyaletlerin başında ki başkanlar da dahil olmak üzere ceza soruşturmalarının yapıldığı örnekler olmalı” dedi. Ve şöyle devam etti. “Örneğin başkan şuan 5. Caddede silah çekip birini vursa ne olur?”

Yargıç tam olarak bu şekilde sorusunu ilettikten sonra Consovoy, o skandal açıklamanın ilk sözlerini sarf etti.

“Başkan görevde olduğu süre boyunca böyle bir suçtan yargılanamaz” dedi.

Bunun üzerine yargıç “Nasıl yani görevde bulunduğu süre içerisinde hiç birşey yapılamaz mı? Bunu mu ima ediyorsunuz?” dedi.

Consovoy’da “Evet tam olarak doğru, başkan şuan silahla birini vursa yargılanması mümkün değil” dedi.

Consovoy

5. Cadde örneği özel olarak seçilmiş olabilir

Bu söze olan aşinalığımız Donald Trump’ın seçim kampanyasında oldukça güvendiği caddenin kendisine asla hilekarlık yapmayacağını anlatırken ortaya çıkmıştı. Öyle ki Trump: “Beşinci caddenin ortasında silahla birini vursa yine de bir oy bile kaybetmem burada” şeklinde açıklama yapmıştı.

Bununla birlikte bu caddenin kendisine ne kadar sadık olduğunu uç örneklerle açıklamış oldu.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder