İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

2019'un En İyi 11 Kore Dizileri - bannygo.com

2019'un En İyi 11 Kore Dizileri

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
572394 kişi okudu
5 1

Tarih, romantizm, aksiyon ve daha fazlası gibi türler arasında 2019'un en iyi Kore dizilerini keşfedin – hatta fragmanları da dâhil.

2019'da birçok büyük Kore dizisi çıktı. Ancak, muhtemelen sonsuz bir zamanınız yok - bu yüzden hangi 2019 K-dizilerini izlemeye öncelik vermelisiniz?

2019'un en iyi kore dizileri

2019'un En İyi Kore Dizileri'nin bu listesi karar vermenize yardımcı olabilir.

Burada,  Sinema, romantizm, eylem, komplo, tarih ve daha fazlası gibi çeşitli türlerde 2019'un en iyi Kore dramalarını seçtik.

Çeşitli kriterler seçimlerimizi etkiledi. En başta, dizi 2019'da yayın yapmaya başlamak zorunda. Bu yüzden bu liste, 2018'de başlayan Sky Castle ve Memories of the Alhambra (Elhamra'nın Hatıraları) gibi değerli dizileri içermiyor olacak.  Daha sonra yüksek eğlence değeri, toplumsal alaka düzeyinin en iyi kombinasyonuna sahip 2019 K-dramaları bulduk ve uluslararası fragmanlarını sonunda bu faktörleri kullanarak 2019'un en iyi Kore dizileri için 11 seçenek bulduk. Kolay izleme için akış bağlantıları da ekledik. Şimdi bir göz atalım!

11. When the Camellia Blooms ( Kamelya Çiçek Açtığında )

Başroldekiler: Gong Hyo-jin, Kang Ha-neul, Kim Ji-seok | Tür: Romantik Komedi, Gerilim

2019'un en iyi Kore dizileri listemiz, When the Camellia Blooms ile başlıyor. Bu K-dramasında Gong Hyo-jin, Ongsan adlı küçük bir kasabaya taşınan Oh Dong-baek adında bekâr bir anne olarak rol alır. Orada, Camellia adlı bir bar açar ve yerel dedikodular, kaba müşteriler ve hatta bir seri katil ile uğraşır. Bu arada, Hwang Yong-sik (Kang Ha-neul) adında bir polis memuru Oh'a aşık olur.

Kamelya Blooms, izleyicinin %23,8'ini finaliyle birleştiren harika bir izleyici kitlesine de sahip olduğunda harika oyunculuk ve iyi yazılmış bir hikaye ile dramanın özellikle büyüleyici olmasını sağladı. Küçük kasaba ortamı ve bekar anne kurşunları, Seul'de sıklıkla görülen ve daha genç kadın kahramanlara sahip birçok K-dramasından da farklıdır. 2019 yılında kadınların sosyal statüsünün Kore'de  nasıl önemli bir konu olduğu göz önüne alındığında, Kamelya Blooms'un güçlü kadın liderliğindeki hikayesi de toplumsal olarak oldukça alakalıydı.

Netflix'te bu Kore dizisini izleyin

10. Love Alarm ( Aşk Alarmı )

Başroldekiler: Kim So-hyun, Jung Ga-ram, Song Kang | Tür: Romantik, Okul, Komedi, Arkadaşlık

Yüzeyde, Aşk Alarmı başka bir standart genç romantizm dizisi gibi görünebilir. Böyle dizilerden hoşlanıyorsanız, o zaman bu sizin için harika bir şov. Teori üzerinde bu tarz oldukça dizi bulunuyor ancak, daha fazla anlamı olan bir Kore draması istiyorsanız,  Love Alarm size kendisini sevdirebilir.

Bir lisede geçen drama, insanların romantik eşleşmeler bulmak için “Aşk Alarmı” adlı bir uygulamayı kullandıkları bir dünya hayal eder. Bu dünyada, Hwang Sun-oh (Song Kang) adlı popüler bir çocuk, Aşk Alarmları'nı kullanarak gelen toplumsal beklentiler ve stresler arasında Kim Jo-jo (Kim So-hyun) adlı yetim bir kız için duygular geliştirir.

Gerçi Aşk Alarmı karartıcı olmasada, popüler distopyacı serisinin yankılarını bir miktar içerir. Black Mirror, birçok sahnede, sosyal medyadan gelen benlik saygısı ve zihinsel sağlık sorunlarını vurgulamıştı. Sosyal medyanın kötü etkileriyle ilgili tartışmalar arttıkça,  Aşk Alarmı özellikle bu zamanda size kendini yakın hissettiriyor.

Netflix'te Aşk Alarmı İzle

9. Arthdal Chronicles ( Arthdal ​​Günlükleri )

Başroldekiler: Jang Dong-gun, Song Joong-ki, Kim Ji-won | Tür: Fantastik, Aksiyon, Romantik

Song Joong-ki sevenleri 2016 içinde Descendants of the Sun ile oldukça memnun olmuştu. Arthdal Chronicles Kore dizisi Song Joong-ki’nin 2019 yılında dönüşünü müjdeliyor ve bu dramada Song, Jang Dong-gun ve Kim Ji üç kahraman olarak yıldız kazandı. Arth adlı efsanevi bir ülkede Arthdal ​​şehrinin sakinleri olarak, üç kahramanın güç ve kurtuluş peşinde koşarken aşiret siyaseti ve romantik maceralar ile de uğraşmaları gerekiyor.

Arthdal ​​Chronicles size, Amerikan HBO serisi Game of Thrones'un Kore versiyonu gibi hissettirebilir ki bu kötü bir şey değil. Karmaşık dünya inşasından, güç mücadelelerinden ve yüksek üretim kalitesinden hoşlananlar, Arthdal ​​Chronicles'ın Game of Thrones'a benzemek için nasıl bir koşu verdiğini bulacaklar. Koreli bir drama olan Arthdal ​​Chronicles da Game of Thrones'dan biraz daha uysal gibi görünebilir. Game of Thrones'un korkunç şiddet ve şehvetlilik konusundaki itibarı ile aman bu nasıl dizi diyenler için iyi bir haber olabilir.

Genel olarak, Arthdal ​​Chronicles'ın 2019'un en iyi Kore dizileri listesinde özellikle yüksek eğlence değeri için iyi bir yeri hak ettiğini düşünüyoruz. En azından 2019'daki Kore dizileri alanında çok daha iddialı ve destansı yapımlardan biri.

Netflix'te Arthdal ​​Chronicles'ı izleyin

8. Romance Is a Bonus Book

Başroldekiler: Lee Na-young, Lee Jong-suk, Jung Yoo-jin, Wi Ha-joon | Tür: Romantik Komedi

Lee Jong-suk hayranları muhtemelen askeri hizmet yapmadan önce son Kore drama performansını gösteren Romance Is a bonus book dizisinden hoşlanacaklar.

Bu K-dramasında Lee, bir yayın şirketinin yakışıklı editörlerinden Cha Eun-ho rolünü oynar. Lee Na-young, eskiden büyük bir metin yazarı olan ama parlaklığını kaybeden Kang Dan-yi adında bekar bir anne olan kadın karşısında oynar. Bir iş için umutsuz olan Kang, Cha'nın şirketinde istihdam kazanmak için yatar ve birbirlerine âşık olurlar.

Eğer kadın adayın erkek adaydan daha yaşlı olduğu Kore dizilerinden hoşlanıyorsanız,  Romance is a Bonus book izlemeye değer harika bir dizi. İyi bir hikâyeye sahip olmanın yanı sıra,  Romance is a Bonus book evlilik, yaş, ebeveynlik, insan varlığı ve kişiler arası ilişkilerin diğer yönleri hakkında ilginç yorumlar da içeriyor.

Netflix'te Romantizm Bir Bonus Kitap İzle

7. The Crowned Clown ( Taç Palyaço )

Başroldekiler: Yeo Jin-goo, Lee Se-young | Tür: Tarihi / Dönem, Romantik Komedi

Dönem dramalarından hoşlanıyorsanız,  Taç Palyaço süsüne uygun olabilir. Güney Kore’de tüm zamanların en popüler filmlerinden biri olan Masquerade'dan esinlenilen bu Kore draması, Joseon Kralı'nın  kısır güç mücadelelerinden kaçmak için kendisine benzeyen bir palyaçoyu nasıl tahta koyduğunu gösteriyor.

Yeo Jin-goo hem kralı hem de palyaçoyu büyük bir beceri ile oynuyor. Bu sırada Lee Se-young, palyaçonun romantik bir ilgi duyduğu Joseon kraliçesini canlandırır. Büyük oyunculuğun yanı sıra,  Taçlı Palyaço da hem düşündürücü hem de şüpheli bir sürü sulu siyasi manevra içerir. The Crowned Clown'ın piyasaya sürülmesinden sonra izleyici puanlarının üstünde olması da hiç şaşırtıcı değil.

Taç Palyaço’yu Viki üzerinde izle

6. The Fiery Priest ( Ateşli Rahip )

Başroldekiler: Kim Nam-gil, Kim Sung-kyun, Lee Ha-nee | Tür: Komedi, Suç, Gizem

Doğu Asya'daki daha Hristiyan nüfuslardan biri olan Güney Kore, rahipleri filmlere ve dizilere koymayı sever. Ateşli Rahip bu fenomenin bilinen bir başka örneğidir.

Kim Nam-gil, “ateşli” bir öfkeye ve onu desteklemek için dövüş becerilerine sahip Kim Hae-il adlı bir rahip olarak rol alır. Üst düzey bir papazın gizemli ölümünden sonra Kim, gerçeği ortaya çıkarmak için iddialı bir savcı (Lee Ha-nee tarafından oynanan) ve bokling dedektifiyle (Kim Sung-kyun tarafından oynanan) bir araya gelir.

Ateşli Rahip beklenmedik bir kopuştu. Yayın dönemi boyunca ülke genelinde (Kore) ortalama izleyici payının% 16,1'ini elde etti. Aksiyon ve komediden hoşlanan izleyiciler The Fiery Priest'i sevecekler . Çok sayıda dövüş sahnesi var, üç kahraman mükemmel kimyaya ve tamamlayıcı kişilik özelliklerine sahip.

The Fiery Priest'i  Viki'de İzleyin

5. Designated Survivor: 60 Days ( Belirlenmiş Kurtulan: 60 Gün )

Başroldekiler: Ji Jin-hee, Lee Joon-hyuk, Heo Jun-ho, Kang Han-na, Bae Jong-ok | Tür: Politik, Gerilim, Komplo

Bir Amerikan dizisinden uyarlanan Belirlenmiş: 60 Gün izleyicilere Koreli siyasetini kolay bir tat ile veren heyecanlı bir dram dizisi.

Dizi, bilinmeyen faillerin Kore Ulusal Meclisi binasını bombalaması, cumhurbaşkanı ve en üst düzey yetkilileri öldürmesi ile başlıyor. Bu, Kore anayasasına göre kitap çevre bakanı Park Mu-jin'i (Ji Jin-hee) Başkan Vekili olarak bırakıyor. Seçimden 60 gün önce Park, siyasi hayatta kalmak için savaşırken bombardıman uçaklarını adalete teslim etmelidir.

Belirlenmiş Hayatta Kalanlar: 60 Gün siyasi ayrıntılar ve erişilebilir eğlence arasında büyük bir denge sunar. Politika meraklılarını memnun edecek serbest ticaret anlaşması müzakereleri gibi sahneler sunuyor, ancak bununla birlikte herkesin tadını çıkarabileceği bol miktarda eylem de içeriyor.

Belirlenmiş Hayatta Kalanları Netflix'te izle

4. Crash Landing On You ( Size Düşen İniş )

Başroldekiler: Hyun Bin, Son Ye-jin | Tür: Romantik Komedi, Politik

Kuzey-Güney Kore ilişkilerini anlatan bu dizi harika bir kitleye sahip bu yüzden bunu listemizin dördüncü sırasına koymaktan mutluyuz.

Bu romantik komedi dizisinde Son Ye-jin, yamaç paraşütü kazası sonrası yanlışlıkla Kuzey Kore'ye inen zengin bir Güney Koreli mirasçı olarak rol alıyor. Yakışıklı bir Kuzey Koreli ordu kaptanı (Hyun Bin tarafından oynanan) onu kurtarır. Jeopolitik engellere rağmen, birbirlerine aşık olurlar.

Son Ye-jin ve Hyun bin, Crash Landing On You'da mükemmel bir kimyaya sahip hatta dizinin büyük ilerleme hızı ve üretim değeri de olduğu kesin. Romantizm hayranı olmayanlar da Crash Landing On You keyfini çıkarabilirler. Düzenli Kuzey Kore yaşamı hakkında başka bir Kore dizisinde hiç görmediğimiz birçok iç görü gözlemine sahip.

Netflix'te Crash Landing On You izleyin

3. Vagabond

Başroldekiler: Lee Seung-gi, Bae Suzy | Tür: Komplo, Aksiyon, Gerilim, Casusluk

Sahte haberler ve komplolar 2019 boyunca Kore’de oldukça sıcak konulardı ve Kore tiyatrosu Vagabond ile onları aşırı değerli bir hikayeye dahil etti.

Lee Seung-gi, gizemli bir uçak kazasında sevgili yeğenini kaybeden Cha Dal-geon adında bir dublör olarak rol alır. Cha, kazanın bir kaza olmadığını fark eder - ve  Kore'deki en yüksek kurumsal ve siyasi gücün ortaya çıkmasına neden olan bir komployu ortaya çıkarmak için Ulusal İstihbarat Servisi ajanı Go Hae-ri (Bae Suzy tarafından oynanan) ile bir araya gelir.

Fas ve Kore'de çekilen,  Vagabond gibi diğer Kore dizisi hit uyandıran Descendants of the Sun, Iris, ve Memories of the Alhambra ile iddialı dünya gezgini dürbünüyle serinin hiçbir yerinde sıkıcı bir anı yoktur; her bölümde silahlı çatışmalar, yumruk dövüşleri veya Cha Dal-geon'un dublör statüsünden ve Go Hae-ri'nin casus olarak eğitiminden tam olarak yararlanan bir aksiyon sahnesi vardır. Dahası,  Vagabond askeri-sanayi kompleksleri  ve hükümetin yolsuzluğu hakkında, sosyal medyada K-dramaları için daha politik bir lezzet arayan izleyicileri memnun edecek ilgili sosyal yorumlar içermektedir .

Netflix'te Vagabond'u izleyin

2. Chief of Staff ( Genel kurmay Başkanı )

Başroldekiler: Lee Jung-jae, Shin Mi-na ve Lee Elijah | Tür: Siyasi

Genel Kurmay Başkanı ilk çıktığında, bunu listeye dahil edip etmeme üzerine düşünüyordum ancak ilk birkaç bölüm dayalı düşüncelerimdi bunlar, seri ilerledikçe dizi daha iyi hatta bir süre sonra çok daha iyi oldu; ilk izlenimlerimin yok edildiğini görmek hiç bu kadar mutlu etmemişti.

Her şeyden önce, Genelkurmay Başkanı dizisini hissetmek melodram ve aşırı geleneksel Kore dizileri gibi romantizm içermiyor. Bunun yerine, Batı Kanadı ve  Kartlar Evi gibi Amerikan siyasi gösterilerinin ardından, Kore demokrasisinin iç işleyişine gerçekçi ve ayrıntılı bir bakış sunar.

Gösteri, güçlü bir yasa koyucunun genelkurmay başkanı olarak başlayan Jang Tae-jun'a (Lee Jung-jae tarafından canlandırıldı) odaklanıyor. Jang, acımasızca verimli bir operatör olarak ün yapmıştır - ve kendisi de bir yasa koyucu olmayı hedefler, ödünç verme lanetlendikten sonra Genel Kurmay Başkanı olma yolunda, yavaş yavaş ilerler ilk sezonda kan suyu gibidir ve size zorla tıkanırcasına içirilir ancak, ikinci sezon da isteseniz de zaten yoktur.

Geleneksel K-dramalardan farklı bir yöne gidip mükemmel oyunculuk ve prodüksiyon değeri uygulayarak Genelkurmay Başkanlığı 2019'un en popüler Kore dramlarından biri haline geldi. Bu sadece Kore'nin televizyon yapımlarının kalitesinin kanıtı değil, aynı zamanda Kore demokrasisi bu kadar gerçekçi politik gösteriler yapacak kadar da olgunlaşmış demektir.

Netflix'te Genelkurmay Başkanı İzle

1. Hotel del Luna

Başroldekiler: IU (Lee Ji-eun), Yeo Jin-goo, Jung Dong-hwan, Lee Tae-sun, Kang Mi-na | Tür: Fantastik, Romantik, Komedi

2019'un en iyi Kore dizileri listemizin ilk sırasında yer alan  Hotel del Luna, harika bir hikaye anlatımı, tüm yıldız oyunculardan olağanüstü oyunculuk, yüksek üretim kalitesi ve hareketli bir mizahla  Hotel del Luna, iç içe geçmeye ve hatta yeniden dolaşmaya değer.

Ünlü şarkıcı IU, şovu, son 1300 yıldır hayaletler için bir otel (Hotel del Luna olarak adlandırılır) çalıştırmakla lanetlenmiş ebedi genç bir kadın olan Jang Man-wol olarak çaldı. Jang, bazı alt aşamalarda, otelin yeni menajeri olmak için Koo Chan-sung (Yeo Jin-goo tarafından oynanan) adlı genç bir adamı işe alır. Gösteri boyunca Koo, Jang'ın kararsız kaprisleriyle uğraşmalı ve hayaletlere ölümlü dünyada tamamlanmamış işlerde yardımcı olmalı.

Hotel del Luna’da fantezi, romantizm, aksiyon, gizem ve kahkaha gibi her şey var. IU'nun oyunculuğu özellikle övgüye değer. Jang Man-wol'u K-drama tarihindeki en büyüleyici ve akılda kalıcı karakterlerden biri haline getiriyor. Nielsen'e göre, Hotel del Luna'nın 2019'da yayınlamaya başlayan en yüksek puan alan Kore draması olması şaşırtıcı değil.

 IU'nun daha fazla oyunculuğunu görmek istiyorsanız, Netflix içerisindeki oyuncular sayfasına bi göz atın .

Hotel del Luna'ı Viki'de izleyin

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder