İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

2000'li Yılların En Efsane 8 Futbolcu Listesi - bannygo.com

2000'li Yılların En Efsane 8 Futbolcu Listesi

Abone Ol Google News Logo
Hamza Durmuş
643544 kişi okudu
5 5

Dünyanın en iyi futbolcuları ve en yetenekli sporcuları denince akla her zaman yıldız isimler geliyor,2000'li yılların en iyileri listesinde Futbol denilince akla gelen tüm futbolcular kafanızın içinde canlandı sanırım çünkü 7'den 70'e herkesin takip ettiği ismini söyledikleri zaman neredeyse 80 yaşındaki teyzenin bile bildiği futbolcuları listelemeye karar verdik.

2000'li yılların en iyi 8 futbolcusunu yapmış olduğumuz listede, sizler için hazırladığımız konuyu birbirinden güzel resimler ve içerikler ile süsledik dilerseniz hep beraber bir göz atalım.

Ronaldinho

Ronaldinho

Çağımızın efsanesi yaptığı hareketler ile onun hastasıydık ve herkes onu taklit etmeye çalışıyordu evet bu isim Ronaldinho, Barcelona'da yaptığı inanılmaz hareketler, bakmadan attığı paslar ve duran topları çok güzel kullanması bir nesli futbola aşık etmişti. Ronaldinho ile ilgili çok sayıda dergi kıyafet okul eşyası bulunuyordu futbol denilince akla o geliyordu.

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane

Bir futbol takımını değiştirebilecek kilit bir oyuncu söyleyin dediklerinde akla gelen ilk isim Zidane'dır. O tam bir maestroydu, etkili fiziği gücü, ara pasları ortalama bir takımı üst seviye yapabilecek özelliklere sahiptir. Materazzi'ye attığı kafa futbol kariyerinin sonu olmuştur, bu olay çok konuşulmuş olup uzun yıllar akıllarda kalmıştır.

Ronaldo

Ronaldo

Tam bir golcü diyebiliriz ceza sahası içerisinde ayağına top gelir gelmez tek bir şutu ile topu ağlarla buluşturan ender bir futbolcudur. Ronaldo sadece gol özelliğinin yanı sıra topu sürmesi hızı ve tekniği'de olağanüstü seviyede idi. Ronaldo modern futbolun öncüleri arasında yer buluyor.

Roberto Carlos

Roberto Carlos

Olağanüstü bir sol ayak mesafe tanımaksızın çektiği şutlar bir dönem bütün ülkeleri kendine hayran bırakıyordu aynı zamanda topla ve topsuz yaptığı koşulardaki sürati ve hızı tartışılmazdı. Roberto Carlos 2000'lerin hatta daha öncelerde dahil en iyi sol beklerinden diyebilirim, Carlos'un Şimdiki Halefi Real Madrid'deki Marcelo'dur.

Thierry Henry

Thierry Henry

Henry diyince aklımıza kesinlikle Arsenal gelir, hatta Arsenal'i Henry ile tanıyan bir nesil mevcut konsol oyunları ilk çıktığında ekrana gelen ilk takım olan Arsenal'i herkes seçiyordu ve Henry o takımın lideriydi. Henry çektiği süper ötesi vole vuruşları tribünleri kendine hayran bırakıyordu, aktif futbol hayatına son veren Henry başta Arsenal olmak üzere büyük kulüplerden biri daha olan Barcelona'da forma giymiştir.

Rio Ferdinand

Rio Ferdinand

Manchester United'ın rüya kadrosunda oynayan duvar stoper lakaplı futbolcu Ronaldo, Scholes ,Rooney ve Giggs ile beraber oynamıştır. Rio Ferdinand Manchester kalesini koruyan en etkili defans oyuncusuydu aktif futbola son veren efsane yıldız 10 yıldan fazla bir süre Old Trafford'un kalesini korumuştur.

Lionel Messi

Lionel Messi

Barcelona'dan başka hiç bir takımda forma giymedi hala Barcelona'da top koşturuyor dünyanın en iyi iki futbolcusundan biri olan Messi dünya futbol tarihinin en golcü futbolcularından olmuştur, Messi çabukluluğu,tekniği ve adam eksiltmesiyle durdurulamaz bir oyuncu olduğu çok açık, en büyük rakibi Cristiano Ronaldo ile yarış halinde kazanmadığı hiç bir ödül kalmadı diyebiliriz.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

17 yaşında Manchester'a transfer oldu o dönem bir genç oyuncuya ödenen en pahalı transferdi, Ronaldo yaşı sebebi ile kariyerinde bir çok ünlü futbolcuya karşı oynamıştır bunlardan Henry,Ashley Cole'ü belirtebiliriz.

İlk oynadığı dönemlerde Van Nistelrooy ile beraber oynadı attığı çalımlar ve etkili sürati ve gücü sayesinde bir çok futbolcudan daha güçlü bir oyuncudur gelmiş geçmiş en iyi iki futbolcudan biri olan Ronaldo genç yaşında Premier Lig tecrübesi olması onu farklı bir seviyeye çıkardı Messi ile beraber bir çok ödül kazandı sizi temin ederim ki Ronaldo ile Messi seviyesinde futbolcu olmak gerçekten tahmin edildiği gibi kolay değil bu iki futbolcuda rekor üstüne rekor kıran istatistiklere sahip oyuncular dünya üzerindeki herkesin tanıdığı isimler oldular.

Yorumlar (3 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    Cristiano Ronaldo çok başka bir futbolcu bence

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Profil Resmi
    Halilemre.x.x - 5 yıl önce

    Bu futbolcular iyi ama çoğu hala futbolla ilgileniyor

    0 Yanıtla
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    duygulandım o zamanlar beckham sonra bir sürü futbolcu vardı insan özlüyor

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla