İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

15 Günde 9 Kilo Veren Rıza Kocaoğlu'nun Kullandığı SU ORUCU Hakkında Her şey! - bannygo.com

15 Günde 9 Kilo Veren Rıza Kocaoğlu'nun Kullandığı SU ORUCU Hakkında Her şey!

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
482952 kişi okudu
5 1

Çukur’un başarılı oyuncusu Rıza Kocaoğlu sadece 15 günde su diyetiyle 16 kilo verdiğini açıklayınca insanlara bunun nasıl birşey olduğunu kendi açımdan anlatmak istedim. İşte olanlar;

Rıza Kocaoğlu Diyet

Burada su diyetini zor yol ile öğrenmiş bir adamdan ipuçları alacaksınız;

İlk Olarak Su Diyeti Hakkında Benim Gibi Aptal Olma!

Tek bir mantığım vardı, basitçe “Yemek YEMEMEK!”

Bu tam olarak aptalca birşeydi, aslında su diyetine başlamadan önce bilmem gereken tek şey buydu. Bunu uygulamam, diyeti olması gerekenden çok daha zor hala getirdi.

Bende bu ve benzeri hataları siz yapmayın diye işte böyle bir başlık altında sıkça sorulan soruları cevaplıyorum. Yine yorumlara yazdığınız soruları da cevaplamaya çalışacağım.

Burda anlatacaklarım kesinlikle doktor ağızından olmayacak ben buradaki bilgileri doktorlardan öğrenmedim ve tam olarak elimden gelen şekilde yaptım. Ancak eğer bir doktor tarafından bilgi almak istiyorsanız Dr. Jason Fung’un kitabı “Oruç Tutmanın Komple Rehberi” bu konuda sorularınızın çoğunu cevaplayacaktır.

Uzun olmasına rağmen aşağıdaki her ipucunu okumaya çalışın, çünkü oruç tutmayı ve nasıl, neden yapılacağını ne kadar çok anlarsanız, deneyiminiz o kadar iyi olacaktır. Sonraki Su Diyeti deneyimleriniz için gerçekten faydalı oluyor.

Tekrar söylüyorum “Benim gibi aptal olma!”

Son olarak başlamadan önce altını çizeyim SU DİYETİ VE SU ORUCU aynı şeyler olduğundan makale boyunca yerlerini değiştirerek kullanacağım. Sonra oruç ne alakaydı diye sormayalım  :)

Su diyeti yapmakla açlıktan ölmek arasındaki fark nedir?

Su diyeti yapmakla açlıktan ölmek arasındaki fark nedir?

Dr.Fung bunu eğlenceli bir benzetme ile yanıtlıyor:

Fasting is running for health. Starving is running because a lion’s chasing you.”

“Oruç sağlık için koşuyor. Açlık koşuyor çünkü bir aslan seni kovalıyor.”

Neden Su Orucu tutmamalıyım?

On sekiz yaşın altındaysanız, hamileyseniz veya emziriyorsanız oruç tutmayın.

Önceden var olan durumları tedavi etmek için reçeteli veya reçetesiz satılan ilaçlar alıyorsanız, önce doktorunuza danışın.

Oruç tutmak, sıcak bir randevunuz varsa, öz denetim sorunlarınız varsa veya büyük bir yarışınız, sunumunuz veya önünüzde konsantre olmanız gereken bir iş varsa, kötü bir fikir olabilir.

Tamamen sağlıklıysam, neden oruç tutarak kendime işkence edeyim?

Tamamen sağlıklıysam, neden oruç tutarak kendime işkence edeyim?

*Dişlerini fırçalıyorsun değil mi?

Oruç tutmak da aynı şey ama vücudunuz için. Vücudunuzu ve beyninizi temiz tutar ve umarım uzun, uzun süre iyi çalışır çünkü  ne yazık ki vücudunuz veya beyniniz için kullanabileceğiniz takma dişler yok (henüz).

Ayrıca, diğer su orucu ipuçlarını okursanız, oruç tutmanın "işkence" olmadığını anlarsınız. Pasta ya da cips yemek kadar zevkli olmayabilir ama aydınlatıcı bir deneyim.

Su diyetinde ne içmeme izin verilir?

Bu soru göründüğü kadar aptal değil. Su orucunda bile Dr. Fung, sudan daha fazlasını tüketebileceğinizi söylüyor.

  • İzin verilmez:  Diyet Kola veya Zero Kola veya benzeri sıfır kalorili saçmalıklar
  • İzin verilenler:  Kahve, çay, ıhlamur, hayal edebileceğiniz herhangi bir meyve infüzyonu, biraz elma sirkesi veya deniz tuzları ile tatlandırılmış su; kemik suyu; multivitaminler.

Dr. Fung, kitabında bundan bahsetmiyor, ancak sulu kalmama yardımcı olan şey - ki bu çok önemli ama oruçluyken yapılması zor - suyuma sıfır veya çok düşük kalorili elektrolit tozları eklemek

İlk kez uzun süre oruç tuttuğumda, elektrolit eklemedim ve ani hareketler yaptığımda sersemlemiş ve sersemlemiş hissettim. İleriki oruçlarda diyetime elektrolit eklediğimde bu hisler kayboldu.

Özellikle tavsiye edeceğim bir marka yok. Ancak Amazon'daki bu toz, tüm kutuları işaretler, harika yorumlar alır ve porsiyon başına yalnızca 30 sente mal olur. Alternatif olarak, türkiye’deki eczanelerde de benzeri bulunmaktadır gidin ve size iyi gelecek bir tane seçin.

Okuyucu İpuçları

  • Kemik suyuna ucuz, kolay ve vegan bir alternatif olarak, bir Japon marketine gidin ve anında bardak çorbası paketleri alın.
  • Rezene tohumlarını veya nane yapraklarını çiğneyin.
  • Çok fazla su içmeyin! Pascal, bunu yapmanın, "özellikle oruç tutarken, çaresizce ihtiyaç duyduğunuz elektrolitleri temizlediğine" dikkat çekiyor. Ne kadar fazla içip içmediğinizi idrarınızın ne kadar berrak olduğundan anlayabilirsiniz, bunun çok fazla içtiğinize bir işaret olduğunu belirtiyor.

Uzun Süreli Oruç Tutmanın Faydaları

Tüm aldatmaca ne hakkında?

Oruç:

  • Daha iyi düşünmenizi ve daha fazla odaklanmanızı sağlar
  • Yağ yakar
  • Kan şekerinizi ve kolesterolünüzü düşürür
  • Enerjinizi artırır
  • Hayatınızı uzatır (… sonunda yemeye geri döndüğünüz sürece!)
  • Yaşlanmayı tersine çevirir
  • Ve en önemlisi tüm bunlar bedava

Bunlar kanıtlanmış faydalardır. İlacın dışında, mucize bir ilaç.

Öyleyse bizi engelleyen şey nedir? Tabi ki; yeme dediğimiz o küçük alışkanlıktan kaçınmak. Bu ciddi bir irade gerektirir.

3, 5 veya 7 Günlük Oruç Tutarsam Tonlarca Kilo Verir miyim?

İyi haber, 5 günlük oruçtan en az 5kg veya daha fazlasını verebilirsiniz!

Kötü haber şu ki, bu 5 kilonun % 85'i su olacak.

İşte gerçek:

Oruçluyken günde yalnızca yarım kilo yağ (1.750 kalori) yakmayı bekleyebilirsiniz ve bu, ilk olarak vücudunuzdaki tüm şekerleri yaktıktan sonra iki güne kadar sürebilir. Yani 5 günlük oruç tutarsanız, sadece 1,5 kilo yağ yakabilirsiniz. Ortalama bir insan, 75 kg ağırlığında ve yaklaşık %25 vücut yağına sahip olduğu için, yakacak 34 kilo yağ var, yani 5 günlük bir oruçta vücut yağlarının sadece %4,4'ünü kaybedecekler.

Tabiki daha fazla kiloya sahip büyük potansiyeller için kilo kaybı faydaları daha da fazla olabilir.

Sağlıklı bir diyete ve periyodik oruç tutmaya devam ederseniz, metabolizmanızı sıfırlayacaksınız, bu da yağ seviyelerinizde kademeli bir düşüşe neden olacak ve sonunda dikkate değer ve gözle görülür sonuçlara yol açacaktır.

Orucumdan sonra farklı görünecek miyim?

Orucumdan sonra farklı görünecek miyim?

Orucumdan sonra farklı görünecek miyim?

Evet, aç görüneceksin. :(

Ama gerçekten, bu kadar fazla yağ yakmayacak olsanız bile - önceki soruda açıklandığı gibi - bazı görsel farklılıklar göreceksiniz. En önemlisi, mideniz sönecektir. Hatta ilk üç günlük orucumda benim için yaptığı gibi “çökebilir” . Ama içine biraz yiyecek koyduğunuzda, yeniden şişer.

Ayrıca sulu kaldığım sürece cildimin güzelleştiğini ve berraklaştığını fark ettim.

Su diyeti yapmak bana başka ne gibi sürprizler kazandırır?

Hayatınızda hiç yemeksiz bir gün geçirmediyseniz, üst üste birkaç gün bir yana, oruç tutmak bazı şaşırtıcı şekillerde zihninizi şaşırtacaktır. Kesinlikle Denendi!

  • Artık yemek yapmadığınız, yemek yemediğiniz veya çöp atmadığınız için ellerinizde çok fazla zamanınız olsun.
  • Dişlerinizi fırçalamanız gerekip gerekmediğini merak ediyorum.
  • Midenizde daha az, yağlı olmayan bir şişkinlik yaşayın, ancak bazı guruldamalar oluşabilir.
  • Yaşam hakkında yepyeni bir bakış açısı yaşamak için yemek yemekten başka hangi alışkanlıkları kurcalayabileceğinizi düşünmeye başlayın. (Daha fazla fikir için, bize ve başkalarına sorarak bu konu hakkında düşünün .)
  • Yemeye geri döndüğünüzde yiyecekleri her zamankinden daha fazla takdir edin. Son beş günlük oruçtan sonra yediğim ilk kirazdan daha lezzetli hiçbir kiraz olmamıştı.

Su Orucu daha uzun yaşamama nasıl yardımcı olabilir?

Oruç tutmak, vücudunuza günlük işlerden bir mola verir, böylece gecikmiş bahar temizliği yada diğer ev işleri veya zaman bulamadığını şeyler yapılabilir.

Eski ve kırık hurdayı (bu durumda çöp = hücreler) bulur ve onu enerji ve protein için yakar. Bu, birikip iltihaplanmaya bırakılırsa, Alzheimer ve kanser gibi dejeneratif hastalıklara yol açabilecek önemli bir şeydir. Özetle kan vermek gibi düşünülebilir.

Su diyeti yapmak ayrıca tip 2 diyabetin başlamasını önleyebilir veya diyabet hastaları için tersine çevirebilir. Burada ayrıntılara girmeyeceğiz, ancak temelde vücudunuzun kan dolaşımınızdan şekeri temizlemede daha verimli olmasına yardımcı oluyor. Tam açıklama özetle böyle ancak biraz daha uzun halini Fung'un kitabında okuyabilirsiniz

Hiç yememek yerine daha az yesem olmaz mı?

Kısa cevap Hayır!

Kalorileri kestiğinizde, vücudunuz yaktığı kalori miktarını azaltmak için metabolizmanızı yavaşlatarak tepki verir. Bu sizi uyuşuk, sisli ve her zaman aç hissettirir. Ve hiçbir şey için, yediğinizden daha fazla kalori yakmadığınız için bu tam olarak bünyenizde şok etkisi yaratır.

Öte yandan, oruç tuttuğunuzda, vücudunuz besin alımınıza uyacak şekilde metabolizmasını sıfıra indiremez, bu nedenle kriz moduna girer. Hızlanır. Adrenalin, testosteron ve büyüme hormonu devreye girer, böylece sizi yemek yemek adına oldukça iyi ve etkili şekilde uyarır.

Olumsuz yönleri nelerdir?

  • Beyniniz o kadar gergin olacak ki uyumakta zorlanabilirsiniz (nedenini anlamak için bir sonraki ipucuna bakın).
  • Ayrıca akşam yemeği ve öğle yemeği davetlerini de geri çevirmeniz gerekebilir.
Oruçla İlgili Yaygın Yanlış Kanaatler

Su Orucu yaptığım süre boyunca kendimi bok gibi hissetmeyecek miyim?

Tam tersine. Biraz aç olmanın yanı sıra (sandığınızdan daha az olsa da), gerçekten harika hissedebilirsiniz.

Yukarıda iki ipucunda açıklandığı gibi, vücudunuz tam kapasite ile çalışacak ve adrenalin, insan büyüme hormonu ve testosteron gibi hormonlarla dolu olacak.

Beyniniz de harika hissedecek.

Her şeyden önce, sindirim sisteminiz için hiçbirine ihtiyaç olmadığından daha fazla kan alacak. (Bu aynı zamanda çok fazla yedikten sonra uykulu hissetmenizin de nedenidir.) İkincisi, yakıt için yakmak için şeker bittiğinde, yağdaki ketonlardan akmaya başlar. Beyniniz ketonlar üzerinde, benim deneyimime göre, Adderall'deymiş gibi hissediyor - süper odaklanmış, uyanık ve keskin.

Sürekli acıkırsam herhangi bir işi nasıl yapacağım?

Sadece her zaman aç hissetmeyeceksiniz, aynı zamanda beyniniz her zamankinden daha keskin hissedecek. Normalde sindirim sisteminiz tarafından kullanılan enerji beyninize yönlendirilir ve birkaç gün sonra beyniniz hızlı ama çok hızlı yanan şekerden biter ve bunun yerine yavaş yanan roket yakıtını yağdan tüketmeye başlar.

Başka bir şey: Yemek yemeyeceğiniz için gününüze fazladan birkaç saatiniz olacak. Bunları daha fazla çalışmak, daha fazla uyumak veya yemek dışında istediğiniz herhangi bir şeyi yapmak için kullanabilirsiniz.

Oruç tutmak kas kaybetmeme neden olmaz mı?

Dr. Fung'un açıkladığı gibi, bu bütün yaz boyunca yakacak odun depolamak gibi olurdu, hatta hava soğur soğumaz kanepenizi kesip yakmak gibi olurdu.

Vücudun aptal değil. Yağa, yakacak odun gibi, kaslara da, değerli kanepeniz gibi davranır. Çaresizce ihtiyaç duyulana kadar kası korur.

Su Orucu kadınlar için daha az güvenli veya etkili değil mi?

Dr. Fung'un sözleriyle, "Oruçla ilgili hemen hemen tüm araştırmalar, hem erkeklerin hem de kadınların oruçtan fayda sağladığını doğruluyor ... ancak kadınların iradesi daha iyi olduğundan her zaman daha iyisini yapma eğilimindedir.

Üzgünüm hanımlar ancak “Bu kadınlar için güvenli değil” sözünü bahane olarak kullanamazsınız.

Açlığı Anlamak ve Mücadele Etmek

Açlığı Anlamak ve Mücadele Etmek

Her zaman aç hissetmeyecek miyim?

Hayır!

Ve oruç tutarken hissettiğiniz açlık eksikliği oruç tutmanın en şaşırtıcı kısmıdır (en azından benim için).

Aç hissetmenizin iki ana nedeni vardır: yağ ve ghrelin.

Orucumu kolaylaştırmak için önceden nasıl hazırlanabilirim?

Sağlıklı beslenin. Şeker ve rafine tahıl bağımlısıysanız, orucunuz boyunca bu bağımlılıkla ve açlıkla savaşacaksınız. Bu çok zor, bu yüzden rafine karbonhidrat bağımlılığınızı oruçtan önce ne kadar çok atabilirseniz o kadar iyidir. Bunu, bütün, işlenmemiş yiyecekler ve doğal olarak oluşan yağlar açısından zengin bir diyetle (yani mısır veya bitkisel yağlar olmadan) bir süre yaşamayı deneyerek yapabilirsiniz.

Düzensiz yemek yiyin. "Aç hissetmeyecek miyim?" Yanıtında açıklandığı gibi ne kadar düzensiz yerseniz, sizi aç hissettiren hormonları o kadar çok öldürürsünüz. Çünkü belirli bir düzeniniz olmadığı için beyin size uyarı göndermekte zorlanır.

Bir arkadaş bul. Dr. Fung kitabında bundan bahsetmiyor, ama benim için de işe yarayan şey, hızlı yolculuğunuzda size katılacak bir arkadaş bulmak. Destek ve sorumluluk sağlarlar ve sonrasında da sizinle birlikte kutlarlar.

Takviminizi temizleyin. Muhtemelen akşam yemeği partilerinden ve öğle yemeği toplantılarından kaçınmak istersiniz. Arkadaşlarınızla kahve veya çay içmeye devam edin.

Oruçluyken nasıl daha az acıkabilirim?

Güne büyük bir bardak su ile başlayın. Lezzet olarak taze limon ve biraz deniz tuzu eklemeyi seviyorum ve bu yüzden daha rahat içiyorum.

Su içme sıklığınızı arttırın, yemeklerden sıvı almayacağınız için normalden daha fazla içmeniz gerekir.

Biraz tat katmak için meyveleri veya kahve, yeşil çay, kırmızı biber veya tarçın ekleyin - bunların hepsi açlığı bastırıcı özelliklere sahiptir.

Ve işte, daha az aç hissetmek için sinsi, yararlı bir su orucu ipucu: Oruçlu olduğunuzu bilmesi gerekmeyen kimseye söylemeyin! İnsanlara iyi ve anlayışlı olduklarını söylerseniz, size nasıl hissettiğinizi sorarak sürekli olarak açlığınızı hatırlatırlar. Eğer iyilerse ve anlamıyorlarsa, sizi "kendinizi öldürmekten" alıkoymaya çalışırlar. Ve eğer iyi değillerse ve anlamazlarsa, arkadaşlarım gibi, yüzünüze mümkün olduğunca yakın ve en lezzetli kokulu yiyecekleri yiyerek size işkence edecekler.

En aç olmayı ne zaman bekleyebilirim?

Garip bir şekilde, ilk bir veya iki gününüzde muhtemelen en aç olacaksınız. Bundan sonra, vücudunuz yakıt için yağ yakmaya geçecek ve açlık hissetmeyi bırakacaksınız.

Dr. Fung, doktorların iki günlük oruç yerine üç ila yedi günlük oruç tutmayı bu yüzden tavsiye ettiğini açıklıyor. Zor kısmı atladıktan sonra (ilk iki gün), daha kolay devam edebilirsiniz! Faydaları aslında zamanla artar (yani 4 günlük oruç, iki günlük oruç tutmaktan sizin için daha iyidir.)

İki günlük engeli geçtikten sonra, bir dahaki sefere en çok aç hissedeceğin yer orucun tam sonunda ve sonuna yakın olacak.

Orucumun ortasındayım ve kendimi korkunç hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Orucumun ortasındayım ve kendimi korkunç hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Biraz kemik suyu içmeyi dene. Tuzlar ve mineraller yardımcı olacaktır.

Bu işe yaramazsa ve sadece aç değil, aslında hasta hissediyorsanız, sert bir önlem alın:

Bir şeyler yemek.

Orucunu boz ve bir dahaki sefere daha iyisini yapmayı dene! Ancak bu iradeni oldukça etkileyecektir.

Orucumu nasıl bozmalıyım?

Uzun bir orucun sonunu kutlamak için yüzünüzü çikolatalı kek, hamburger ve birayla doldurma dürtüsüne direnmeye çalışın. Mideniz ve mikrobiyomu hassas bir durumda olacak ve özellikle içine ittiğiniz her türlü hurdaya karşı savunmasız olacaktır. Oruç ne kadar uzun olursa, o kadar dikkatli olmalısın.

Şunlardan kaçınmaya çalışın:

  • Yüksek karbonhidratlı yemekler. Özellikle işlenmiş karbonhidratlar.
  • Fındık ve tohumlar.
  • Çiğ turpgillerden sebzeler.
  • Süt ve yumurta.
  • Alkol

En iyi bahsiniz, sızma zeytinyağı ve belki biraz tavuk veya balıkla hazırlanmış taze bir salatadır. Karnınıza yerleşmesi, nasıl hissettiğinizi görmesi ve oradan gitmesi için biraz zaman verin.

Daha da iyisi, daha sağlıklı bir diyete başlamak için bu "yeni başlangıçtan" ​​yararlanın.

Bütün bu oruç ipuçları benim için süper faydalı, ancak yine de yapabileceğimden emin değilim. Kendimi nasıl motive edebilirim?

Bu gerçekten seninle senin aranda olan nadir şeylerden biri, daha önce iradeni engellemeye çalışmadıysan örneğin sigarayı birkaç günlüğüne bırakmak yada çok istediğin telefon yerine başka birşey almak yada basitçe çikolata alma eğilimini bastırmak gibi, bu senin için gerçekten zor olabilir. Ancak unutma şuan bunu okuyorsan zaten birşeyler başarmak ve vücuduna kökten değişim yapmak istiyorsun demektir, dolayısıyla bu tutkuyla kalmaya devam et ve en azından 7 günlük oruç yerine en ağır olan ilk 2 günü başarmayı dene zaten sonrası çok daha kolay olacağı için eğer istemezsen zor kısmını geçip bırakmak için kendini motive etmeyi dene.

Yada yazdıklarımdan herhangi bir motivasyon alamıyorsan, aşağıda ki şu video’ya bir göz at belki bu seni daha fazla motive edebilir.

Kafamdaki soruya cevap vermedin. Ne Yapacağım?

Aşağıdaki yorumlar kısmında bana aklındaki soruyu yaz en kısa sürede geri dönmeye çalışacağım be bunu su diyeti ipuçlarına ekleyeceğim.

Okuduğunuz için gerçekten teşekkür ederim, yapacağın herhangi bir yorum için de şimdiden teşekkürler.

Yorumlar (11 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 8 ay önce

    Emeğinize sağlık çok faydalı bir yazı olmuş. Umut ve güven verdi. Teşekkürler

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 10 ay önce

    Merhaba yazdıklarınız bana motive oldu biraz kendimi anlatayım benim mücadelem 16 yaşımda başladı sürekli kilomla başım dertte hayatım diyet yapmak ile geçti şuan 38 yaşındayım ve hâlâ durum aynı bir kaç gün önce karşıma su diyeti su orucu ile ilgili videolar çıkıyordu acaba dedim acaba yapabilirmiyim ve sonunda karar verdim başladım biraz da korkuyordum ama sonunda başladım bugün dördüncü günüm ve şuan gayet iyiyim sadece aralıklı acikmalarim oluyor onu da kahve yada su ile bastırıyorum 7 günlük diye başladım fakat 14 güne tamamlamak istiyorum günlük sadece 5 litre su bir sabah bir akşam birer fincan kahve ve arada ayran içiyorum.

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 12 ay önce

    Meyve yemek serbest mi? Elma arçut erik çilek portakal gibi

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - bir yıl önce

    Cuma itibariyle oruca start veriyorum ❤️❤️

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - bir yıl önce

    Ben yeni başladım şu orucuna. Bugün 7. günüm. 11 gün için niyet ettim. Harika bir deneyim. Bugün tartıldım. 6 kilo vermişim. İki günde bir taze sıkılmış maya suyu ve her sabah limonlu soda içiyorum. İkinci günden sonra baş ağrısı ve açlık hissi kayboluyor. Başlamadan bir hafta öncesi karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmak lazım. Oruç süresince kalsiyum ve protein içeren hap veya toz vitamin alınması faydalıdır. Son günlerde kas kaybını azaltmak için yürüyüş gibi egzersizler önem arzediyor. 11 günün sonunda bir hafta sıvı ağırlıklı besinler tüketmeye dikkat edilmeli. Niyet bu işin şifreli anahtarı. Tavsiye ederim ✊????✅

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla