İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Sokağa Çıkma Yasağı Yeniden Uzatıldı - Gelişmeler - bannygo.com

Sokağa Çıkma Yasağı Yeniden Uzatıldı - Gelişmeler

Abone Ol Google News Logo
Burcu Başak
531052 kişi okudu
5 1

Geçtiğimiz hafta sonuna girerken son 2 saat içerisinde ilan edilen Sokağa Çıkma Yasağı’nın etkileri kısa bir süre içerisinde büyük yankı uyandırmıştı. Ancak Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün kü kabine toplantısı sonrasında, sokağa çıkma yasağına önümüzde ki hafta sonu ( 17-19 Nisan ) da devam edileceğini erkenden duyurdu.

Sokağa Çıkma Yasağı

Tam olarak ne olmuştu?

Her şey 10 Nisan Cuma günü gece saatlerine yaklaşırken başlamıştı, Tv haberlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini gören binlerce kişi sürenin sadece hafta sonunu kapsadığını düşünmeyip, belki de sonrasında devam edeceğini ön görüp evlerine alışveriş yapmak ve erzak stoklamak için birden dışarı akın etti. Oluşan yoğunluklar sonrasında, çeşitli kavgalar, yaralanmalar ve olaylar gerçekleşmişti. Devamında yasağa uymayan ve hafta sonunu yine de dışarı da geçirmek isteyen binlerce kişiye para cezası uygulanıp kurallar hatırlatılmıştı.

İnsanlar, yeteri kadar bilgilendirilmediklerini öne sürüp bunun anlamsız ve telaşla verilmiş bir karar olduğunu saatlerce Twitter üzerinde konuştu. Ancak saatlerce yapılmayan yeni bir açıklama insanları daha da huzursuz etti. Bir çok belediye başkanı, belediyeler, sağlık bakanı ve çeşitli doktorlar böyle bir olağanüstü durumun kendilerine iletilmediğini ve durumdan habersiz olduklarını savundular.

Pazar günü saatler gece yarısına yeniden yaklaşırken ve diğer yandan sokağa çıkma yasağının bitmesine az bir süre kala, İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu, haftasonu yaşanan tüm olumsuzları üstlenip, bunun büyük bir hata olduğunu kabul etmiş ve görevinden istifa etmişti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bu istifayı kabul etmeyip, görevine devam etmesini ilettikten sonra Süleyman Soylu’da görevine dönmüştü.

Sokağa Çıkma Yasağına Uymayanlar Ne Kadar Ceza Ödediler?

Sokağa Çıkma Yasağı

17 Nisan 00:00 ile 19 Nisan 23:59’a kadar devam eden sokağa çıkma yasağı neticesinde bu kurala uymayan kişilere 3 bin 150 TL para cezası uygulanmış olup. Binlerce kişi bu tutarı ödemişti.

Sokağa Çıkma Yasağı Ne Anlama Geliyor?

Hükümetin belirli düzenlemeler uygulamak için halkı bir süre evinde kalmaya zorlayıp, olağanüstü hâl ilan etmesi olarak özetlenebilir. Dolayısıyla evinden dışarı çıkanlara farklı cezalar uygulanır.

Peki Bazı Esnaflar Nasıl Çalıştı?

Sokağa Çıkma Yasağı

Yasak kapsamında belirli esnafların işlerine devam edilmesi daha önceden yayınlanan genelge de yayınlanmış olup,

  • Ekmek ve benzeri üretim yapan fırınların
  • Sağlık ürünleri satışı sağlayan işyerlerinin
  • Bazı kamu ve özel sağlık kuruluşları ve eczanelerin

Zorunlu kamu hizmeti sunan, huzur evi, rehabilitasyon merkezleri ve benzer merkezler başta olmak üzere çeşitli benzin istasyonların, hayvan bakım ve çiftlik merkezlerinin de sokağa çıkma yasağının dışında tutulmasına karar verilmişti.

Peki Güncel Durum Nedir?

Başkan Erdoğan tarafından yapılan son açıklamada 17 Nisan 23:59 ile 19 Nisan 23:59 arası sokağa çıkma yasağının devam edilmesine uygun olduğu belirtildi.

Önerileriniz Nedir?

Sokağa Çıkma Yasağı

Geçtiğimiz hafta yaşanan aşırı yoğunlukların olmaması için alışverişlerinizi Yarından itibaren sabah özellikle sabah saatlerinde yapmanız ve alışverişlerinizde 1 aylık ürün stoğu yapmamanız yönündedir. Hükümet gerekli bildiriyi zaten yaptığından şimdilik sadece hafta içi, hafta sonu ve 1-2 günlük daha yemeğini bulunacak şekilde alışveriş yaparsanız durum sizin için daha kolay olacak ve insanlar da marketlerdeki ürün stoğunu daha etkili ve doğru kullanabilecektir.

Umarız bu korona virüs kısa süre içerisinde çözülür ve günlük hayatımıza geri döneriz.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder