İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Nasır Nasıl Geçer - Doğal Tedavi Yöntemleri - Ben Neler Yaptım? - bannygo.com

Nasır Nasıl Geçer - Doğal Tedavi Yöntemleri - Ben Neler Yaptım?

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
616618 kişi okudu
5 1

Birçok kişi genellikle ayak çevresinde görülen Nasır’dan şikâyetçi. Peki, Nasırdan nasıl kurtulursunuz? Yâda Nasır Nasıl tedavi edilir? İşte bu konulara biraz değinelim.

Nasır Tedavisi

Öncelikle Nasır ve türevlerinin (mantar, siil vb.) oldukça kötü bir rahatsızlık olduğunu belirteyim. Çünkü eğer ayağınızdaysa her bastığınızda yer yerinden oynar. Nasır’ın büyüklüğüne göre çığlık atmak istersiniz, hayattan nefret edersiniz, bu hastalığın geçmesi için çeşitli küçük adaklar yaparsınız. Fakat bu nasır her gün sizinle biraz daha oynamaya devam eder. Emin olun bu yazdıklarımdan sonra nasır nerede olursa olsun genellikle 2 gün fakat çeşitliliğine bağlı olarak ta en geç 1 hafta içinde geçecektir. Konuyu güzelce okuyun, bu konu hakkında başka bir içerik okumanıza gerek yok. Çünkü bizzat kendi ayağımdaki nasırla günlerce kafayı yediğimden nasıl geçeceğini “Damdan düşeni damdan düşen anlar” tabiriyle bizzat anlatacağım. Önce bu hastalığın ne olduğuna bi bakalım.

Nedir bu Nasır?

Nasır ve Kabarcık Arasındaki Farklar

Nasır, tam anlamıyla bir deri sertleşmesidir. Vücudun belirli bir bölgesine uygulanan fazla basınç sonrası bedenin kendini savunma yöntemi olarak ta açıklanabilir. Yani aslında bu nasır’ı iyi bir şey gibi düşünebilirsiniz.

Özellikle belirli bir kemiğe yapılan fazla basınç sonrası oluştuğunu da belirteyim.

Nasır neden oluşuyor?

Çeşitli sebeplerle nasır oluşsa da ayakta oluşanların popüler olanları aşağıda ki gibidir.

  • Kullanılan ayakkabının, ayaktan büyük olması yâda dar olması
  • Çorapsız giyilen ayakkabı sonrası ayakta oluşan ter sebebiyle
  • Kadınlar için yüksek topuklu ayakkabı tercihinden
  • Fazla kilo sebebiyle ayaktaki kemiklerin kendini koruma tepkimesi

Elde oluşanlara göz atarsak

  • En çok Marangoz, inşaat işçisi, boksör yâda ellerini çok fazla kullanan kişilerde meydana geliyor.
  • Normal dışı yürüme şekilleri
  • Uzun süre ayakta kalma sonucu ayağa yapılan basınç
  • Giyilen yâda takılan takıların belirli bir bölgeye uzun süre sürtünmesi

Bu ve benzeri sebeplerle çok fazla farklı şekilde nasır oluşabilmekte çözüm için ilk olarak herkes internette aratıyor. Çünkü bende öyle yapmıştım. Ve yaklaşık 2 hafta boyunca bunun acısını çektim. Ve öyle bir yerde çıkmıştı ki, ayağımın en uzanamayacağım sağ üst noktasındaydı. Yani dokunmak için bile bacağımı ters çevirdikten sonra ayağımı da ters çevirip bakabiliyordum. Bu da tedavi için bir süre beni yordu. Olayı anlamam bile uzun sürdü.

İlk olarak ayağımda Nasır olduğunu fark ettiğimde tedirgin olmuştum. Sonra dikkatlice baktığımda fark ettim ki nasır 1 değil 2 taneydi. Yaklaşık 5cm arayla 2 nasır birden vardı. Böyle konularda yani olay sağlıksa parayı umursamadan harcayan biriyimdir. Doğrudan internette bu konuyu araştırdım. Google Görseller ile nasır olduğundan emin oldum. Ve tedavi yöntemlerine hızlıca bakmaya başladım.

Bulduğum ilk tedavi Eczanelerde kolayca bulabileceğim ve uygun fiyata satılan (sanıyorum 19,5 TL idi) TUBA yakı bandı oldu.

Tuba Yakı Bandı Kullanım şekli

Tuba Nasır Yakı Bandı

Paketin içerisinden sanıyorum 6 tane yakı çıkıyor. 4 tanesi küçük boyuttaki nasırlar için iken 2 tane orta boy nasır türleri için yakı bulunuyor. Bu yakı bantlarını açıp içerisinde yer alan mor ilaçlı kısmı tam olarak nasırın üzerine gelecek şekilde yapıştırıyoruz. Sonrasında tavsiye edilen süre 3 gün boyunca hiç yıkamadan yakı’yı orada güvenle tutmak. Bunun için üzerine çorap giymeniz yeterli

Ben yakı oradayken fitness’a gidip spor bile yapmıştım. Pek sorun olmadı. Yakı ilk 2 saat içerisinde nasırlı bölgeyi yumuşatıyor ve ağrınızı hafifletiyor. Sonrasında 3. Günün sonuna doğru nasırın köküne ulaşıyor. Ve mor ilaçlı bandı 3 gün sonra çıkardığınızda nasırı kökünden çekmiş oluyorsunuz. Anlatılan bu şekildeydi.

Fakat ben 3. Günün akşamında mor bandı çıkarmakta oldukça zorlandım. 3 gün boyunca orada su bile değmeden duran bant deriye nüfus etmişti ve çıkarmak hiç kolay olmayacaktı.

Önce elimle sert şekilde bir kenarından çekmeye çalıştım. Çıktığı kadar çıkardım fakat hala zorlandığımı fark edince bir tırnak makasının törpü kısmıyla oynamaya başladım. Bir süre mor bandı tırnak makasıyla çıkarmayı denedim fakat etkili olamayınca bir marangoz falçatası ile denemeye karar verdim.

Amacım yuvarlak bandı kenarlarından kesip kavisli şekilde çıkarmaktı. Fakat çok zorlasam da yine tam olarak başaramadım. Ama en azından ağrı biraz hafiflemişti. Fakat ayağımın nasırlı kısmında bandı söktükten sonra pembe et seviyesine kadar görünüyordu yani yaklaşık 2-3 cm kadar derinlik boşluk oluşmuştu.

Mikrop kapmaması için tentürdiyot döküp üzerine çorap giydim. Nasırın köküyle çıktığını düşünüp rahatlamaya çalıştım. Fakat ağrı sonraki günler de de devam edince soluğu acilde aldım. Çünkü iş yapmama engel oluyordu. Hatta evden işe giderken bile zorlanıyordum. Bu sebeplerle doktora gitme kararı aldım.

Tabi bu lanet şeyden o kadar sıkılmıştım ki, neredeyse internette yazan: geceden domates koy tülbentle sar. Yâda geceden ananas parçası sar yâda incir kabuğu ile kapayıp sabaha kadar bekle gibi bazı doğal tedavi yöntemini deneyecektim. Fakat yapmadım. Zaten yeterince zarar vermiştim. İlk olarak randevu almadan acile gittim. Takdir edersiniz ki devlet hastanelerinde ki acil hekimleri çok cool bir şekilde davranış biçimine giriyorlar. İlk hastaneye girdiğimde Triyaj bölümünden teşhis yazan bir kadın var. Oraya geçin hastalığınızı teşhis edin dediler. Gittim durumu anlattım, kendim kesmeye çalıştım daha kötü oldu falan dedim. Sonra danışmadan doktor sırası alırken fark ettim. Teşhis yerine Nasır sonrası ağrı yazmış. O an gidip sağlam bi sövecektim ki vazgeçtim gerek yok Özge dedim.

Doktor Sıra Bekleme Odası

Neyse sıra bana geldi, genç bir doktor (büyük ihtimalle stajyer) ayağıma uzaktan yaklaşık 3sn baktı. Zaten öyle bir davranıyordu, sanki zombi virüsüne yakalanmışımda öyle iğreniyor benden. Neyse ben buna bişey yapamam dedi. Ne yapacağım dedim. Cildiye den yada Genel Cerrahi den randevu alın gidin dedi. Ben olayı hızlı çözmek istediğimden aynı güne randevu baktım fakat en erken ertesi gün 15.00’da vardı. Bir özel hastaneyi arayıp bilgi aldım. Merak edenler için yaklaşık tek ayakta ki nasır operasyonlarını 280 TL ‘ye yapıyorlar. Eğer ki, iki farklı bölge de varsa bu sefer fiyat katlanıyor. Operasyon yaklaşık 10dk sürüyor. Ancak alınan nasırın tekrar çıkıp çıkmayacağını garanti etmiyorlar. Bilginize..

Ben kabul etmedim ve ertesi gün devlet hastanesine gitmeye karar vererek, Genel Cerrahi’den randevu aldım. Doktor Bey’in çok yardım sever bir adam olduğunu söylemek istiyorum. Sanırım adı M. Coşkun’du.

Odasına girdiğimde nazik bir şekilde durumu anlatmama izin verdi ve diğer doktorlar gibi acele etmemi de istemedi. İstesem sanıyorum 20dk boyunca da anlatabilirdim. Sonrasında ayağına bakayım dedi. Gösterdim ve ben bile dokunurken iğrenirken bazı yerlerine çıplak elle dokunup buralar acıyor mu dedi. Yara üzerinde belirli yerlere dokunup belirli teşhisler yaptıktan sonra. Bunu doğrudan operasyona almak mümkün değil bu derinin yumuşaması sağlamamız gerekiyor dedi.

1 hafta boyunca bu ilaçları kullan Çarşamba deri yumuşamış olursa, Perşembe sabah operasyon yapalım dedi. Ayrıca randevu almana da gerek yok dedi. Mükemmel bir deneyim yaşadığım için teşekkür edip ayrıldım.

Nasır

İlk gün ilaçları kullandıktan sonra ayağımda ki yaranın 1 gün içerisinde kapandığına şahit oldum. Ve dokunduğum da ağrı neredeyse bitmişti. Çok az bir ağrı vardı oda bastırdığımda. Bugün ikinci gün neredeyse nasır geçti. Bende bu yaşadıklarımı size anlatmanın sizin aynı yanlışları yapmamanıza yardımcı olacağını düşündüm. İlaçların isimlerini de yazayım. 2 Hap 1 krem şeklinde kullandım.

İlaçları Sabah Akşam Tok karına olacak şekilde aldım.

  • 1 Adet Klamoks-BID 1000 MG 14 Film Tablet
  • 1 Adet Diclomec SR 75 MG 10 Tablet
  • 1 Adet Bactroban 15 Gr POMAD (Krem)

Bu ilaçları doktorunuza danışarak kullanırsanız sanıyorum sizde aynı rahatlamaya kavuşacaksınız. Yorumlarda farklı bir şekilde bu saçma deri hastalığını geçiren varsa lütfen belirtsin.

Yorumlar (3 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    ucuz ayakkabı giydiğim için oluşmuş sanki pahalısına paramız yetiyorda.

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    bıktım bu saçma nasırdan ben de hem sağ hem sol ayağımda var

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    ilaçları doğrudan kullanmak mantıklı olmasa gerek en azından hap olanları ama kremi yarın sabah alıp deneyeceğim eğer şu lanet nasır geçerse binlerce kez teşekkürler.

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla