İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Küçük Robotlar, Karmaşık Görevleri Tamamlamak İçin Birlikte Çalışıyor - bannygo.com

Küçük Robotlar, Karmaşık Görevleri Tamamlamak İçin Birlikte Çalışıyor

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
630795 kişi okudu
5 1

EPFL'deki araştırmacılar, her biri grup olarak çalışabilecek 10 gram ağırlığında bir grup küçük robot geliştirdi.

Tribots

Küçük robotlar tuzak çeneli karıncalardan esinlenmiştir; bireysel olarak, karıncalar çok fazla güç ve zekaya sahiptir. Bir karınca kolonisi olarak, karmaşık görevleri tamamlayabilir ve daha büyük avcılardan da kaçabilirler.

Küçük robotların her biri, kendi etrafında hareket etmenin birçok yöntemine sahiptir ve herhangi bir yüzey türünde gezinebilir. Engelleri algılamak, üstesinden gelmek ve kendisinden daha ağır olan nesneleri taşımak için bir grup çalışması yapabiliyorlar. Küçük robotlar, Üç bacaklı, T şeklinde Origami robotları gibi görünen Tribot’lardır.

Robotlar birkaç dakika içinde, ince ve çok malzemeli tabakalardan oluşan bir istif gibi toplanarak seri üretime uygun hale getirilebilir. Küçük robotlar tamamen otonom ve çözümsüzdür ve kızılötesi yakınlık sensörleri ile donatılmıştır. Ekip, Tribots'un uygulamaya bağlı olarak daha fazla sensör barındırabileceğini söylüyor. Tuzak çeneli karıncalar gibi, robotların en önemli özelliği, yapraklardan atlayabilmeleridir.

Karıncalar güçlü çenelerini birbirine geçirerek atlarlar. Tribots, bu atlama mekanizmasını, origami tasarımlarından yararlanarak çoklu şekil hafızalı alaşım aktüerlerle kopyalar. Tasarım, tek bir Tribot'un dikey zıplama, yatay zıplama, takla atma ve emekleme dahil beş lokomotif yürüyüşü üretmesine izin veriyor. Her bot aynı anatomiye sahiptir ancak kendine özgü görevi vardır.

Tribots kaşifleri yollarındaki fiziksel nesneleri tespit eder ve bir engelle karşılaşıldığında grubu durumu Lider Tribot’a bildirir. Daha sonra Lider Tribot, nesneleri hareket ettirmek için gerekli talimatları işçi Tribotlar’a verir. Robotlar, bir robotun kaybolması veya görev parametrelerinin değişmesi durumunda atamaları kendi başlarına da değiştirebilir.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder