İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Kobe Bryant Bir Helikopter Kazasında Öldü! - bannygo.com

Kobe Bryant Bir Helikopter Kazasında Öldü!

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
557867 kişi okudu
5 1

Dün öğrendiğim ve gündemin sarsıldığı haber Emekli NBA yıldızı Kobe Bryant ve kızı Gianna, Calabasas’ın Kaliforniya yakınlarında düşen bir helikopterde ölen dokuz kişi arasında olmasıydı. Bununla birlikte kolej beyzbol antrenörü ile eşi ve kızı da ölenler arasında.

Kobe Bryant Öldü

ŞİMDİ Yetkililer, helikopterin yapılandırmasını ve kayıtlarını inceleyeceklerini söylediler.

İşte çöküş hakkında şimdiye kadar bildiğimiz şeyler

Emekli Los Angeles Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant (41) ve kızı Gianna Pazar günü Calabasas yakınlarındaki bir helikopter kazasında öldü.

Kobe Bryant Öldü

Bryant, helikopterin üzerinde seyahat eden yolcular arasındaydı. Los Angeles İlçesi şerif Alex Villanueva bir basın toplantısında pilot da dâhil olmak üzere kazada dokuz kişinin öldüğünü söylüyor.

Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, Pazar akşamı Kaliforniya'ya bir ekip gönderdiğini söyledi.

Los Angeles İlçesi itfaiye şefi Daryl Osby, kaza bölgesine erişimin zor olduğunu ve itfaiyecilerin bölgeye yürüyüş yapması gerektiğini söyledi.

Helikopterin kaç kişinin transferi için onaylandığı hemen belli olmadı ve itfaiye yetkilileri helikopterin aşırı yüklenip yüklenmediğini hemen anlayamadıklarını söyledi.

Belgeye aşina olan iki kişiye göre, NBA Pazar öğleden sonra tüm takımlara ve lig çalışanlarına Bryant ve Gianna'nın ölümlerinin teyidini gönderdi.

Kazanın diğer kurbanları arasında Costa Mesa'da Orange Coast College'da uzun süredir beyzbol koçu olan John Altobelli vardı. Altobelli'nin eşi Keri ve kızı Alyssa'nında öldüğünü diğer üniversite yetkilileri söyledi.

Yetkililer, cesetlerin toparlanmasının birkaç gün sürebileceğini söylüyor

Los Angeles County'den Şerif Alex Villanueva, helikopterin “çok zorlu arazi” alanına düştüğünü ve acil görevlilerin bile Pazar gün ışığında ulaşmayı tehlikeli bulduğunu söyledi. Şerif, enkaz alanının her yönde yaklaşık 100 metre olduğunu söyledi.

Yerel yetkililer, Bryant da dahil olmak üzere helikopterde bulunan kişilerin kimliklerini açıklayamadı ve Los Angeles County'nin baş tıbbi muayenesi Dr. Jonathan R. Lucas, cesetleri kurtarma üzerine uğraş vermeye başladı.

Lucas, “İşimizi iyice, hızlı ve azami merhametle yapacağız,” dedi. “Kimlikleri doğrulamak ve ilgili ailelere vermek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

Bryant ve kızı, ekibine koçluk yaptığı bir akademiye gidiyorlardı.

Kobe Bryant ve Kızı Öldü

Bin Oaks, Mamba Spor Akademisi dışında, hayranları, yıldızları için doğaçlama bir anıtta çiçek ve mum yaktı. Spor salonu kapısında el yazısı işaretleri vardı.

Birkaç düzine insan, her yaştan yetişkin, çeşitli formaların, mumların, düzinelerce buketin, kapakta Bryant ile Sports Illustrated dergilerinin ve bir Lakers bayrağının anısına sessizce durdu. Bir buket üzerine “Kobe seni ve Gigi’yi seviyoruz” yazdı. Bir Lakers basketbolunun şekli olan başka bir kart, “Bir efsaneyi kaybettiğimiz gün: 26.01.20 ve Benim için rol model olduğun için teşekkürler.”

Devam eden soruşturmaların ayrıntılarını açıklama yetkisine sahip olmadıkları için anonimlik koşulu hakkında konuşan iki kolluk kuvvetine göre Bryant, helikopter düştüğünde kızına koçluk yapmak için akademiye gidiyordu.

Akademi, üçüncü ve sekizinci sınıflar arasında erkek ve kız basketbol takımları için bir dizi turnuva olan Mamba Kupası Turnuvası Serisine ev sahipliği yapıyordu. Bryant'ın ölüm haberi halka açıldıktan sonra tüm oyunlar iptal edildi.

Lakers formaları giyen birkaç hayran “Ko-be! Ko-be! ”diye bağırırken ölüm haberirin ardından hemen durdu.

21 yaşındaki Eddie Lugo anıta 8 numaralı forma ve mumlar yerleştirdi. Arka tarafa mavi bir geri dönüş forması giydi, böylece Bryant'ın adı öne çıktı.

Lugo, “Köpeğimi almış arkadaşımla yürüyordum, arkadaşıma tüm Lakers ekipmanları için iltifat ediyordum.” dedi Lugo. “Hepimiz sadece zihin olarak dolmuştuk ve bunun sahte olduğunu düşündük.”

Bryant, NBA tarihindeki en iyi oyunculardan biri olarak kabul edildi.

Bryant, NBA tarihindeki en iyi oyunculardan biri olarak kabul edildi.

1996 yılında doğrudan liseden NBA'ye hazırlanan Bryant, Lakers için 20 sezonunun 18'inde All-Star seçildi ve ekibin beş şampiyonaya katılmasına yardımcı oldu. Hiper rekabetçi yapısı, antrenörler ve diğer oyuncularla ara sıra anlaşmazlıklara yol açtı, ancak kazanma taahhüdü asla sorgulanmadı.

NBA'nin 2007-8 sezonu için En Değerli Oyuncu Ödülü'nü kazanan ve NBA hem 2009 hem de 2010'da MVP finallerini kazanan Bryant, iki skor başlığını içeren bir özgeçmiş ile mahkemenin her iki ucunda da başarıya nadir bir bağlılık gösterdi - 2006'da 81 puanlık bir maçta yer alan ve NBA tarihinin ikinci en yüksek tek skor toplamına ev sahipliği yapan - ligin All-Defense takımında 12 tane üçlük atarak yıldızlaşmış ve adını parlatmıştı. 2008 ve 2012 Olimpiyatları'nda ABD Basketbol Ligi için altın madalya kazanmış ve kazandığı diğer uluslararası sahnelerde de başarılı olmuştu.

2016 yılında, çeşitli yaralanmalar ile uzun süre süperstarda zarar gördükten sonra, son oyununda Lakers vs Utah Jazz'da şaşırtıcı bir galibiyete götürürken, 60 puan kazandığını bir kez daha vurguladı.

Mahkemede Bryant'ın mirası çok daha karmaşıktı. 2003 yılında Colorado'da kendisine yönelik cinsel saldırı şikayeti üzerine tutuklandı. 19 yaşındaki bir otel çalışanı, ameliyattan sonra dizini rehabilite etmek için çalışan Bryant'ın ona tecavüz ettiğini iddia etti. Bryant aleyhindeki dava açıldı ve mahkeme dışında özel bir dava daha açıldı, ancak Bryant olaydan sonra açıkça özür diledi.

“Aramızdaki bu karşılaşmanın uzlaşmacı olmasına rağmen, şimdi bu olayı benim yaptığım gibi görmediğini veya göremediğini anlıyorum” dedi. “Aylarca keşfi inceledikten, avukatını ve hatta şahsen ifadesini dinledikten sonra, şimdi bu karşılaşmaya rıza göstermediğini ve nasıl hissettiğini anlıyorum.” Şeklinde açıklama yaptı.

Emeklilik sırasında Bryant, kadın sporları için bir şampiyon oldu ve purint'i genişletti, 2018'de animasyonlu kısa filmi “Sevgili Basketbol” için Akademi Ödülü kazanırken, mevcut oyuncuları analiz ettiği ESPN için “Detay” web serisini de yarattı .

“Kalbim vurmayı alabilir / Aklım öğütmeyi başarabilir / Ama bedenim elveda demenin zamanının geldiğini biliyor,” diye yazmıştı şiirde “Sevgili Basketbol” adlı film.

Ayrıca 2020 NBA Şeref Listesi adaylarına da başkanlık etmesi planlanıyordu.

Taraftarlar, Bryant'ın şampiyonluklar verdiği Staples Center'da toplandılar.

Taraftarlar, Bryant'ın şampiyonluklar verdiği Staples Center'da toplandılar.

Staples Center'da toplanan taraftarlar Bryant'ın profesyonel şehrinin etnik ve ırksal çeşitliliğini temsil ediyordu.

7 yaşındaki Leo Márquez, Kobe anısına gözlerini yaşlarla dolduran bir mum yerleştirdi. Neden orada olduğunu açıklamak için bazı özlü sözlerde sarfetti.

Annesi Alejandra Márquez, “Gelmek istedi çünkü Kobe'yi babasıyla hep televizyonda izledi,” dedi.

New York şehrinden gelen Güney Kaliforniya Üniversite öğrencisi 18 yaşındaki Adam Jackman, üniversiteden arenaya doğru tek başına yürüdü.

“Kobe'nin sadece mahkeme üzerinde değil toplulukta LA şehri üzerindeki etkisi için buradayım” dedi. “İyileşmeye çalışırken şehirle birlikte olmak için en iyi yer burası.”

Kayıtlı bir hemşire olan 28 yaşındaki Joe Rivas, Bryant'ın ölümüyle ilgili haberler televizyonda yanıp söndüğünde Cerritos kasabasında bir spor salonu içinde yer alan koşu bandındaydı.

“Bütün yer birden dondu,” dedi Rivas. “Havayı odadan emdi. İnanamadım. Kobe ile büyüdüm. O, tüm zamanların en sevdiğim oyuncusu. ”

Rivas antrenmanını bitiremeyeceğini söyledi. Değişti ve arabasına 25 mil sürmek için Staples Center'a atladı ve burada Bryant'ın son maçını (Nisan 2016'da oynadığını) izledi.

24 numara forması olmayan Rivas “Mükemmel bir adam değildi ama hepimizin hataları var” dedi. Kobe “Basketbolun ötesinde.” Bir hayat yaşamıştı. Kendisine yaptığı tüm hatalara rağmen özlem duyduğumuzu birkez daha belirtmek istiyorum.

Hala inanmakta güçlük çeksekte, bu gerçek bir Basketbol efsanesi daha aramızdan ayrıldı.

Seni hala seviyoruz Kobe Bryant

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder