İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Tom Cruise - Aksiyon Filmlerinin Ve Hollywood'un Efsane Oyuncusu - bannygo.com

Tom Cruise - Aksiyon Filmlerinin ve Hollywood'un Efsane Oyuncusu

Abone Ol Google News Logo
Hamza Durmuş
613274 kişi okudu
5 1

Hollywood'un gözbebeği Tom Cruise,nefes kesen aksiyon sahneleri ve filmleri ile adını Dünya üzerinde sıkça duyuyoruz.Henüz şimdiden Görevimiz Tehlike 7 ve Top Gun 2 Maverick filmleri ne zaman çıkacak veya ne zaman vizyona girecek gibi sorular soruluyor.Tom Cruise'un en güzel filmlerini ve hayatını incelediğimiz bu içeriğimizde bir çok bilgi vermeye çalışacağız.Aynı zamanda Görevimiz Tehlike,Oblivion gibi yapımlara imzasını atan ve sinema severlerin en sevdiği oyunculardan biri olan Tom Cruise'un aksiyon ve macera tutkunlarının severek izlediği filmleri göstermeye çalışacağız.

Tom Cruise, görevimiz tehlike

Üç defa Akademi Ödülüne aday gösterilen bir Hollywood efsanesi olan ve soluksuz aksiyon filmlerinin başında gelen usta isim Tom Cruise. Kendisi aynı zamanda altın küre ödülü sahibidir, Forbes dergisi tarafından 1 yılda 67 milyon dolar kazancıyla 2006 yılında dünyanın en güçlü ve en zengin ünlüsü seçilmiştir.  Üç kez Akademi ödüllerine aday gösterilmesi fakat buna rağmen ödüllerden hiçbirini kazanamadı. Ayriyeten Üç kez Altın Küre ödülü kazanmıştır. Annesi Mary öğretmen ve babası Thomas ise elektrik mühendisi idi.  2007 senesine kadar "dünyada en fazla para kazanan ve yapımcısına kazandıran" oyuncusu unvanını almıştır. 2016 senesinde dünyada yapımcısına en fazla kazandıran 6.oyuncu olmayı başarmıştır.

tom cruise görevimiz tehlike

1987-1990 yılları arasında Mimi Rogers ve 1990-2001 yılları arasında Nicole Kidman ile evliliğini sürdürmüştür. 2006 yılında ise Roma'da evlendiği Katie Holmes ile 2012'nin Ağustos ayında Ayrılmıştır. Scientology tarikatının üst düzey üyelerinden biridir. 3 Temmuz 1962 (57 yaşında) doğumlu olan Oyuncunun Suri isminde bir kızı vardır.

Gizemli Bir Din - Scientology

Tom Cruise'un bağlı olduğu tarikatın adı olan Scientology aslında Hıristiyanlık,Budizm ve Hinduizm'den oldukça etkilenmiş kelime anlamı ile 'Bilim Dini' olarak adlandırılıyor.Bazı ülkelerde tarikat veya topluluk olarak adlandırılan bu örgüt dünyadaki çoğu ülkede faaliyet gösteriyor hatta Türkiye'de bile bu durum geçerli. Tarikatın kurucusu Ron Hubbard bir sefer yaptığı açıklamada ''Kelimesi bir cent'e yazmak saçmalıktır. Eğer biri gerçekten 1 milyon dolar kazanmak istiyorsa, bunun en iyi yolu kendi dinini kurmasıdır.''dedi. Tom Cruise Scientology tarikatının eski bir üyesidir ve sıkça adı bu tarikat içinde geçmektedir. Tarikatın akımların biri de dünyanın nasıl bugüne geldiği tamamen uzaylılara dayandırılan bu hadisede 75 milyon yıl önce dünyaya bir takım uzaylıların geldiği ve zararlı düşünceler yaydığı anlatılıyor.(Din gibi) Tom Cruise'un seviyesi OT seviyesidir. OT Seviyesi Thetan ya da body thetanlar, Scientology inancında insan ruhuna yapışan, vücudu yönetebilen bir maddedir. Radyoaktif ruh diyebiliriz. OT olarak geçen 'Operating Thetan' ise tam özgürlüğe kavuşmuş bir bedeni veya bireyi temsil eder.Hollywood yıldızı ünlü Scientolojist Tom Cruise da bu seviyededir. Bu tarikatın dünyanın her yerinde kendine ait Kiliseleri bulunuyor, Scientology'nin en ünlü isimlerinden olan  Tom Cruise, birçok kilise açılışı ve organizasyonlarda boy gösteriyor. Eski bir Scientology üyesinin söyleşilerinden derlenen Going Clear röportajında Tom Cruise ve Scientology ile ilgili şaşırtıcı iddialar yer alıyor. 

Tom Cruise-Nicole Kidman evliliğini Scientology bitirdi

Paul Haggis ve Mike Rinder, Kilise'nin Cruise-Kidman evliliğini bitirdiğini, aynı zamanda çiftin çocuklarını Kidman'a karşı doldurduğunu iddia etti.Scientology tarikatının enteresan gelenekleri mevcut birine karşı işkence vb. şeylere inanıyorlar.

Tom Cruise Filmleri ve Hayatı

Tom Cruise mumya filmi

Gelelim zurnanın zırt dediği yere, Tom Cruise Aslında sinema kariyerinin en zirve zamanını Top Gun filminde Maverick  karakterini canlandırırken alıyor.80'li yılların en efsane filmlerinden olan bu filmde rol arkadaşı Kelly Mcgillis ile birlikte oynayan Tom Cruise'un aslında seneler geçtikçe neredeyse hiç yaşlanmadığı da ortaya çıkmış gibi duruyor. 1993 yılın teğmen rolü ile oynadığı BirKaç İyi Adam filmi altın kürü ödüllerine üç kez gösterildi. Tom Cruise'un en etkili olduğu yapımlar günümüzde hala varlığını sürdürüyor bunlardan en önemli film Mission Impossible / Görevimiz Tehlike olduğunu söylemeliyiz. Kariyerinde bir başka iyi film olan Vanilla Sky,Azınlık Raporu,Dünyalar Savaşı ,Asla Geri Dönme ve Oblivion gibi filmleri mevcut.

top gun tom cruise ve Kelly Mcgillis

Görevimiz Tehlike Filminin Çekimlerinde Sakatlanması

Yaptığı Filmlerde Dublör Kullanmayan bir oyuncu olduğu için çoğu kesim tarafından takdir ediliyor. Görevimiz Tehlike 6 Filmini çekerken atlama sahnesinde ayağını kırıyor. Tam iki ayak bileğini de kırmayı başarıyor ve hatta bu yüzden film çekimleri erteleniyor ama asla pes etmiyor, Tom Cruise bu sahneyi çekmeyi başarıyor. Güvenlik halatları sayesinde olayı sadece ayak bileğini kırarak atlattı,yoksa daha başka şeyler olabilirdi.

Filmle ilgili bir yetkili yaptığı açıklamada 

"Sakatlık Korkulardan daha ciddi"

Kaynak “Sakatlık ilk anda korkulandan daha ciddi. Tom ciddi bir sakatlık geçirdi ve iyileşmesi aylar alacak. O filmin en büyük yıldızı ve her şey onun etrafında dönüyor. Çekimlerin ertelenmesinden başka bir şans yoktu.” dedi.

Tom Cruise Hakkında Merak Edilenler

Yarının Sınırında Tom Cruise

  • 14 yaşındayken rahip olmayı istiyordu. Bu kararından bir sene geçtikten sonra vazgeçti. 
  • 14 yaşındayken ABD ve Kanada'da 15 farklı okulda bulunmuş bir hayatı vardır.. 
  • The Matrix'te Keanu Reeves'in canlandırdığı Thomas A. Anderson, Neo rolü için düşünülen ilk oyuncuydu.
  • Mission: Impossible 2 için 75.000.000 $ alarak bir film için en yüksek ücreti alan oyuncu oldu. 
  • 1997'de en iyi giyinen erkek oyuncu seçilmişti
  • People Dergisinde yaşayan en seksi erkek oyuncusu olarak seçilmişti. (1990)
  • 1994'te Toronto'da pilotluk lisansı aldı
  • Hollywood Reporter, Tom Cruise'u dünyanın en fazla para kazandırma potansiyeline sahip film yıldızı seçti.
  • Basil ve Murray adlarında iki köpeği ve Harvey adında bir kedisi var.

Top Gun Maverick 2 ve Görevimiz Tehlike 7 Filmleri Bekleniyor

 

Yorumlar (2 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    bana göre aksiyon filmlerinin en iyi oyuncusu tom cruise ve jason stathamdır bu adamın sinema tarihindeki yeri tartışılmaz

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    bu adama bayılıyorum ya bir tane kötü filmi olmazmı bir insanın be kardesim

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla