İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

DEĞERLENDİRME: Galatasaray - Real Madrid - Tahmin, Takım Haberleri - bannygo.com

DEĞERLENDİRME: Galatasaray - Real Madrid - Tahmin, Takım Haberleri

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
592873 kişi okudu
5 1

2019-20 yılının ilk yenilgisinden yeni çıkmış olan Real Madrid, Salı gecesi Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamalarında yer alan Galatasaray'a gidecek.

Hatırlayacağınız üzere Real Madrid, Cumartesi gecesi La Liga'daki Mallorca'da 1-0 mağlubiyet yaşadı ve şu ana kadar iki A Grubu fikstüründen de sadece bir puan topladılar.

Galatasaray tarafından değerlendirme

Fatih Terim

Galatasaray, son yedi Şampiyonlar Ligi maçında galibiyet alamadı, bu yüzden taraftarlarına çok fazla güven veren bir takım değil ve en son Paris Saint-Germain’a 1-0 yenilmeden önce Grup A maçlarında yer alan Club Brugge karşısında da gol bulamadı.

Sonuç olarak, Galatasaray, Madrid’e karşı oynadığı son beş Şampiyonlar ligi maçını kazanamadı bu yüzden Fatih Terim eğer bu sezon kendini kanıtlamak istiyorsa oldukça kritik bir maça çıkıyor olacak.

Geçtiğimiz sezon 22. Şampiyonluğunu alan ve Türkiye Süper Lig şampiyonu olan Galatasaray, aslında lige hiçte güzel bir başlangıç yapamamıştı ve oynadığı ilk sekiz maçın sadece üçünü kazanabildi.

Ancak geçtiğimiz Salı günü oynanan Sivasspor maçında 3-2’lik bir skorla galip gelmeyi başararak,3 puanı kapmayı başardılar.

Yarın (22.10.2019 Salı) A grubunda oynanması beklenen bir diğer maç olan PSG – Club Brugge için favori takım tabii ki PSG olarak görülüyor. Bu da Galatasaray’ın gruplardan çıkabilmesi için Madrid’i yenmesi gerektiğinin bir göstergesi aksi durumda Şampiyonlar ligine erken bir veda olacak.

Bununla birlikte, 1989 UEFA Avrupa Kupasında yarı finale kadar çıkmayı başaran İstanbul Devi, İspanyol takımlarına karşı oynadığı son 17 maçtan yalnızca birini kazanabildi ve 12 mağlubiyet yaşadı.

Real Madrid tarafından değerlendirme

Zinédine Zidane

Real Madrid, geçtiğimiz haftasonu (Cumartesi) La Liga’da ki ilk sırayı bir diğer İspanyol takım Mallorca’ya karşı aldığı 1-0’lık mağlubiyetle kaptırmış oldu. Bununla birlikte aldığı yenilgilere rağmen 2019-20 La Liga fikstüründe umut verici bir başlangıç yaptığını söyleyebiliriz, ancak Şampiyonlar Ligi’ndeki formları, taraftarlarına az da olsa hayal kırıklığı yaşattı.

Öyle ki, 1 Ekim’de Bernabeu’da Club Brugge ile oynayıp berabere kalan Madrid bundan bir süre önce 18 Eylül’de Neymar, Kylian Mbappe ve Edinson Cavani’nin oynamadığı PSG’ye de 3-0 mağlup oldu.

Zinedine Zidane için de durum en az Fatih Terim kadar kritik, çünkü 26 Kasımda oynanacak PSG maçının çatışmaları hala yönetim tarafında sürüyor ve bunun Galatasaray maçı ile arka arkaya olması da oldukça önemli

Geçen sezon dahil, 2009-10’dan bu yana Real Madrid ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde yarı finallere ulaşamayan takım statüsüne girdi. Dahası son beş maçın üçünü kaybettiler ve bu yenilgilerin neredeyse hepsinde en az 3 yâda daha fazla gol attılar.

Bununla birlikte, Los Blancos, Avrupa'daki son 23 deplasman maçının 14'ünde zafer kazanırken, Eylül 2013'te Türkiye’yi ziyaret etmiş ve Galatasaray'a karşı 6-1'lik ezici bir zafer kazanmıştı.

Oyuncu değerlendirmesi

Radamel Falcao’nun kondisyonu, Salı gecesi ev sahibi olduğu Türk Telekom Arena’da Sivasspor maçında takım seçimini çevreleyen bazı konuşmalara sebebiyet verdi ve deneyimli golcünün takıma ayak uydurması için çok daha fazla mücadele etmesi gerektiğinden bahsettiler.

Kolombiyalı golcünün, takımın son 4 maçında bu şekilde bir oyun sergilemesinden sonra taraftarların Madrid’e karşı yenme ihtimaline de düşük baktığı görülüyor.

Eden Hazard

Southampton kulübünden gelen deneyimli orta saha oyuncusu Mario Lemine’nin geçirdiği sakatlık sonrası oynayamayacağı bilinenler arasında, ayrıca Emre Akbaba’da Mayıs ayında bacağı kırıldığı için 2020’ye kadar dönmesi beklenmiyor.

Christian Luyindama uluslar arası bir mola nedeniyle DR Kongo maçında yer almadı ve hala bir uyruk sorunu yaşıyor. Ancak geri toparlanma süreci Cuma gecesi Sivasspor’a karşı 75 dakika forma giymesiyle aşılmış olabilir.

Madrid'e gelince, Dani Carvajal ve Eden Hazard, Mallorca karşılaşmasında kadroda yoktu, ancak ikili Türkiye'ye seyahat için geri dönecek ve oynayacak gibi görünüyor.

Nacho , Luka Modric , Gareth Bale ve Marco Asensio sakatlıktan kurtulacak, ve Toni Kroos ta yeniden kadroya dönecek bununla birlikte Madrid, orta sahadaki Casemiro ve Federico Valverde ile de birlikte başlayabilir.

Ferland Mendy, Mallorca'ya karşı oynayamadı ve maç boyunca yedek kulübesinde oturdu.

Galatasaray olası ilk 11: Muslera, Marcao, Luyindama, Donk; Nagatomo, Seri, N'Zonzi, Mariano; Babel, Andone, Belhanda

Real Madrid muhtemel ilk 11: Courtois, Karvajal, Ramos, Varane, Mendy, Kroos, Casemiro, Valverde Vinicius, Benzema, Hazard

Sizce karşılaşma nasıl sonuçlanır?

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder