İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Amazon, Çalışanları İçin Meditasyon Kabini Kurdu - bannygo.com

Amazon, Çalışanları İçin Meditasyon Kabini Kurdu

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
371769 kişi okudu
5 1

Amazon bir süredir üzerinde çalıştığı yeni ve ilginç bir konsept ile ilgili tweet attığından beri ortalık bir süredir karışık. 

Amazon Amazen

AmaZen olarak bilinen ve insanların rehberli meditasyonlar ile rahatlamasına yönelik yardımcı uygulamalar sunan bir kabin amazon tarafından tweet atılarak paylaşıldı.

Olay tam olarak nedir?

Olay şöyle ki, Amazon, depolara küçük dinlenme kabinleri kurmaya başladı, böylece çalışanlar strestli olduklarında mola veriyorlar ve enerjilerini daha doğrusu zihinsel enerjilerini geri kazanıyorlar. AmaZen adu verilen bu kabinlerde çalışanlar, rehberli meditasyonlar, pozitif olumlamalar, rahatlatıcı ses sahneleri ve daha fazlasını içeren takip etmesi oldukça kolay sağlıklı yaşam aktiviteleriyle ilgili kısa videolar izleyebilir. Bir Vice makalesinde belirtilene göre, kabinin içerisinde büyük bir fan var, üst penceresi mavi renkte ve karşıda da içeriği yayınlayan bir bilgisayar var.

Standı icat eden Leila Brown bir videosunda şöyle diyor;

AmaZen ile insanların zihinsel ve duygusal sağlıklarına odaklanabilecekleri sessiz bir alan yaratmak istedim. ZenBooth, insanların enerjilerini yeniden şarj etmek için farkındalık ve zihinsel sağlık uygulamaları kitaplığında gezinebileceğiniz etkileşimli bir alandır.

Bu Zen alanı, Amazon'un 17 Mayıs'ta yaptığı WorkingWell programının bir parçası olarak açıklanmıştı. Şirkete göre, bu girişim, insanların gün içinde kendilerini strestli, sıkkın, bıkkın yada metal olarak yorgun hissettiği anlarda kullanılabilecek ve yakında fiziksel de olmak üzere şimdilik zihinsel aktiviteler ile sağlıklı yaşam egzersizlerini içerecek.

WorkingWell  Amazen

Ayrıca yakın zamanda bazı meditasyon eğitim videolarına fiziksel olarak ta izin verilebileceği edinilen bilgiler arasında. Amazon, çalışanlarının sağlıklarını iyileştirmeyi gerçekten önemsediğini bu uygulamalar ile göstermek istiyor.

Bazı uzmanlar, AmaZen içinde yer alan konulara İş Güvenliği, Yaralanma Önleme ve Sağlıklı Çalışma konularının da eklenmesini öneriyor.

Amazonun açıklamalarına göre, Konular aylık olarak değişecek ve Sağlıklı beslenmeden, iş performansı için bakım önlemlerine kadar her türlü bilgiyi içerecek.

Bu uygulamaların kullanılmasına karşılık Amazon, fiziksel yada zihinsel sağlığında problem tespit ettiği çalışanlarına ve ailelerine yaşadıkları yerlerin yakınlarında tıbbi hizmette sunacağını belirtiyor.

Öte yandan, yayınlanan açıklamada, çalışanların enerjilerini yeniden şarj etmelerine ve kendilerini canlandırmalarına yardımcı olan ve nihayetinde yaralanma riskini de azaltan bir dizi fiziksel ve zihinsel aktivitede onlara rehberlik eden bazı kişiler de bulunacak. 

Hatta AmaZen kullanımı iş saatlerinden de düşülmeyecek

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder